Αρχική Ν. Ηλείας Ηλεία: Οι εκπαιδευτικοί ζητούν τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων

Ηλεία: Οι εκπαιδευτικοί ζητούν τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων

Από κοινού ΕΛΜΕ Ηλείας και Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Πύργου εξέδωσαν ανακοίνωση για το θέμα που απασχολεί έντονα τις τελευταίες εβδομάδες, σχετικά με τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων του νομού.

Λίγες ημέρες μετά την ενημέρωση που υπήρξε στους διευθυντές των σχολικών μονάδων του δήμου Πύργου από υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΕΛΜΕ Ηλείας στην οποία συμμετείχαν πλην των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέλη των συλλόγων δασκάλων περιφερειών Πύργου και επαρχίας Ολυμπίας με κυρίαρχο θέμα την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων και των χώρων άθλησης της Ηλείας.

“Θίξαμε ένα από τα πιο σοβαρά θέματα αυτό της ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών που καθημερινά βρίσκονται στα σχολεία της Ηλείας (όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης).


Ο στόχος της συνάντησης η ενεργοποίηση όλων όσων έχουν την ευθύνη κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση για την θωράκιση και προστασία από ενδεχόμενο σεισμό.

Ζώντας στην πιο σεισμογενή περιοχή της χώρας, τη Δυτική Ελλάδα, απαιτούμε:


1)Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και να εκδοθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολικά κτήρια της Ηλείας.


2)Θέσπιση μητρώου ελέγχων,επισκευών και συντήρησης για όλα τα σχολικά κτήρια που θα επικαιροποιείται περιοδικά.

Με βάση τους πιο πάνω άξονες τα Δ.Σ. των σωματείων μας το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της διεκδίκησης και ενημέρωσης” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί.

Πηγή: ilialive.gr