Αρχική Ν. Κορινθίας Επιστολή Γκουργιώτη για την εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου για τη «Συμφωνία...

Επιστολή Γκουργιώτη για την εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου για τη «Συμφωνία των Πρεσπών: H επόμενη μέρα»

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ «ΞΕΠΛΕΝΕΙ» ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ;;;

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου  τέσσερις  εβδομάδες μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τους βουλευτές της  κυβέρνηση της μειοψηφίας  και τους λοιπούς προθύμους,  και ενώ πριν ουδόλως είχε ασχοληθεί με το θέμα σε επίπεδο  εκδηλώσεων, διοργανώνει από κοινού με το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου    εκδήλωση,   στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητος πάντα, με θέμα «Συμφωνία των Πρεσπών: H επόμενη μέρα».

Ομιλητές,  ειδικοί και επαΐοντες, ενδεικτικά,  ο συντάκτης της συμφωνίας κ Λιάκουρας (!!!), ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Συρίγος , ο υποψήφιος ευρωβουλευτής  τώρα με τη ΝΔ και παλιότερα με το ΠΟΤΑΜΙ κ. Μαλλιάς , και λοιποί οι οποίοι θα εξετάσουν τις συνέπειες της συνθήκης από τούδε και στο εξής.

Εν ολίγοις και όπως καταλαβαίνουμε,  θα γίνει μία εκδήλωση για να τονιστεί προς όλους ότι η συμφωνία κυρώθηκε, παγιώθηκε , δεν ανατρέπεται πια και ήρθε η ώρα ως συνετοί και πρακτικοί άνθρωποι που είμαστε να δούμε την επόμενη μέρα, ήτοι τις συνέπειες της σε πρακτικό επίπεδο και δη σε οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό κτλ. και πως θα προσαρμόσουμε την ζωή μας στα νέα αυτά «δεδομένα».  

Η εκδήλωση,  αν μη τι άλλο,  θα είναι ενδιαφέρουσα, υψηλού επιστημονικού επιπέδου,  θα ακουστούν ως είθισται «όλες» οι απόψεις και ο έχων κριτική σκέψη, δημοκρατική παιδεία και πνευματική επάρκεια πολίτης,  καλείται να  βγάλει τα συμπεράσματα του,   δίχως ακρότητες , εθνικιστικές εξάρσεις , μονομέρειες, ιστορικές εμμονές κτλ,  ενώ για τους εκλεκτούς  στην συνέχεια θα παρατεθεί ενδεχομένως και τράπεζα,  όπου το επίπεδο  του επιστημονικού διαλόγου, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις,  θα απογειωθεί,  με τα τσουγκρίσματα και τα αλληλοθυμιάματα να δίνουν και να παίρνουν.

Δεν τρέχει τίποτα λοιπόν , δεν έγινε τίποτα,  όλα ωραία και καλά! Τί και αν προδώσαμε τους προγόνους μας , τί και αν κοπρίσαμε στους τάφους τους, τί και αν πουλήσαμε την Μακεδονία,  τί και αν ξευτιλίσαμε τους εαυτούς μας , τί και αν γίναμε ρεζίληδες των  σκοπιανών,   εμείς να μαστε καλά , να περνάμε καλά και να δίνουμε ώθηση στην επιστημονική σκέψη και στις νηφάλιες φωνές.

Όχι, αγαπητοί φίλοι , δεν είναι έτσι  !!! Η συμφωνία  των Πρεσπών είναι εθνική προδοσία  και η όποια προσπάθεια εξωραϊσμού της μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις,  μας  καθιστά συνυπεύθυνους σε αυτήν. Ο Δικηγορικός σύλλογος Κορίνθου   δεν μπορεί να συμβάλλει μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις  στο ξέπλυμα του ανομήματος αυτού και όσων ανόμησαν. Καμιά πολιτική ορθότητα , καμιά ψευτοευγένεια , κανένας καθωσπρεπισμός,  καμιά πολιτική των ίσων αποστάσεων,  δεν πρέπει να μας φέρνει απέναντι στην Πατρίδα, στην ιστορική αλήθεια , απέναντι στον Ελληνικό Λαό που επλήγη, που προσεβλήθη που ταπεινώθηκε. Ο Δικηγορικός  Σύλλογος Κορίνθου υπηρέτης με απόλυτη συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια του Λαού, αλληλέγγυος στους εθνικούς, κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες του , οφείλει να σταθεί στο πλευρό αυτού του Λαού, που οι εξουσιαστές του τον αγνόησαν , δεν τον άκουσαν, παραποίησαν την εντολή του και τον πρόδωσαν. Ο Λαός  σήμερα ζητά ακύρωση της προδοτική συμφωνίας, ζητά δημοψήφισμα , ζητά να ακουστεί. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου και όλοι οι Σύλλογοι της χώρας οφείλουν αυτό το αίτημα να αναδείξουν,  αυτήν την εθνική και δημοκρατική υπηρεσία να παράσχουν. Το Σύνταγμα μας,  μας δίνει τα μέσα, μας δείχνει τον δρόμο αυτό πρέπει να  κάνουμε. Ακύρωση και ανατροπή της νομικά διάτρητης και εθνικά επιζήμιας  συμφωνίας,  ΤΩΡΑ!  Αλλιώς αγαπητοί  συνάδελφοι,  ετοιμαστείτε για την επόμενη επιστημονική εκδήλωσή σας με θέμα  «Συμφωνία για την Θράκη,    για την Ήπειρο και για το Αιγαίο.  H επόμενη μέρα…»

μετά τιμής ,

Αλέξανδρος Γκουργιώτης

Δικηγόρος, Υ.Δ. Νομικής