Αρχική Ν. Ηλείας Ανδρίτσαινα Ηλείας: Πέταξε τσουβάλια με 18 ζωντανά κουτάβια σε γκρεμό! (Βίντεο)

Ανδρίτσαινα Ηλείας: Πέταξε τσουβάλια με 18 ζωντανά κουτάβια σε γκρεμό! (Βίντεο)

Να διασώσει τα 18 νεογέννητα κουτάβια – που κάποιος άνδρας αφού έκλεισε μέσα σε τρία διαφορετικά τσουβάλια πέταξε σε γκρεμό σε βάθος 60 μέτρων στην περιοχή της Ανδρίτσαινας Ηλείας – κατάφερε απόψε ο αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κρεστένων «Νοιάζομαι», Διονύσης Λιαρομμάτης, ο οποίος κατέβηκε μέσα στο σκοτάδι στην απόκρημνη πλαγιά για να μαζέψει τα κορμάκια τους.

Ο κ. Λιαρομμάτης εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι σήμερα το απόγευμα η Βασιλική Σαμουρίδη που διαμένει στην Ανδρίτσαινα ενημέρωσε τον σύλλογο τους πως κάτοικος της περιοχής την ώρα που έκανε τη βόλτα του με τα πόδια περίπου στις 17:00 είδε έναν άνδρα να βγαίνει από ένα γκρι – ασημί αγροτικό Ι.Χ. και να πετάει τρία τσουβάλια. Αρχικά νόμισε ότι ο άνδρας πέταγε σκουπίδια και δεν έδωσε σημασία, εντούτοις επιστρέφοντας από τη βόλτα του άκουσε τα κλάματα των κουταβιών και κατάλαβε τι είχε συμβεί.

Στο σημείο λίγο πριν στις 20:00 έφτασε ένα περιπολικό από το Α.Τ. Ανδρίτσαινας με δύο αστυνομικούς, οι δύο εκπρόσωποι του «Νοιάζομαι» ο κ. Λιαρομμάτης και η πρόεδρος του συλλόγου Διονυσία Καλογεροπούλου, και οι δύο κάτοικοι του χωριού η κα Σαμουρίδη και Διονύσης Γώτης που είδε τον δράστη.

Πρόκειται για ακόμα ένα φρικτό μαζικό έγκλημα σε βάρος ζώων και είναι άλλη μια απόδειξη του πόσο δίκιο έχουν όσοι επιδίωξαν τη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των έμβιων όντων αλλά βρήκαν απέναντι της τους την άρνηση των περισσότερων και ανάλγητων βουλευτών.

Πρέπει να πούμε ότι συνήθως μαζικές δολοφονίες κουταβιών σε παρόμοιο τρόπο από μία ή  ή από πολλές γέννες παρατηρούνται κυρίως στις αγροτικές περιοχές ή κοντά σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και στάνες καθώς έτσι οι κτηνοτρόφοι ξεκαθαρίζουν ποια σκυλιά θα σκοτώσουν και ποια θα κρατήσουν, καθώς η λέξη στείρωση για τον σκύλο τους είναι άγνωστη λέξη…

Για το έγκλημα έχει γίνει καταγγελία στο Α.Τ. Ανδρίτσαινας και αύριο τα κουτάβια θα μεταφερθούν σε κτηνιατρείο.

Πηγή – zoosos.gr