Αρχική Ν. Κορινθίας Αλ.Πνευματικός: “Με το μικρότερο κόστος έχουμε πετύχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα” (Βίντεο)

Αλ.Πνευματικός: “Με το μικρότερο κόστος έχουμε πετύχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα” (Βίντεο)

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα (21/2/19) ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, αναφέρθηκε και στις σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή την Τρίτη (19/2/19).

Μία πλειάδα σημαντικών έργων πήραν τον δρόμο της συμβασιοποίησης και υλοποίησης.

Ένα από αυτά είναι η ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην Αρχαία Κόρινθο, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, το οποίο θα συμβασιοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Ένα ακόμη σημαντικό έργο είναι η κατασκευή γηπέδων αντισφαίρισης, προϋπολογισμού 1.385.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ετοιμάζεται εδώ και 2 χρόνια και αφορά τέσσερα γήπεδα αλλά και ένα κτηριακό συγκρότημα το οποίο είναι βοηθητικό και απαραίτητο για την λειτουργία του κέντρου αντισφαίρισης.

Άλλο ένα έργο προϋπολογισμού 66.050 ευρώ αφορά καινούριους τσιμενταύλακες στην Δημοτική Κοινότητα Άσσου-Λεχαίου, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την καλύτερη διαχείριση του νερού για άρδευση που έρχεται από την Στυμφαλία. Συμπληρωματικά για την Δημοτική Κοινότητα Άσσου-Λεχαίου, συμβασιοποιείται το έργο που αφορά τον καθαρισμό των αυλάκων του ΑΟΣΑΚ, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

Τέλος, ανακοινώθηκε η έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Κορινθίων από την Κυβέρνηση, με το ποσό των 3.000.000 ευρώ, ώστε να επουλωθεί και το τελευταίο πρόβλημα που σημειώθηκε στα διοικητικά όρια του Δήμου Κορινθίων, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου από την επέλαση του “Ζορμπά”. Μάλιστα ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τόσο την Κυβέρνηση, όσο και τον Γ.Γ. Υποδομών Γιώργο Δέδε αλλά και τον αρμόδιο Υπουργό κο Σπίρτζη.

Προηγούμενο άρθροΝ.Γόντικας: “Εγκληματίες όσοι ευθύνονται για την υγειονομική βόμβα στον Δήμο Βέλου-Βόχας” (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΚινητοποίηση για αγνοούμενο άνδρα στην περιοχή των Ιρίων Αργολίδας – Βρέθηκε σώος μετά από αρκετή ώρα