Αρχική Ν. Κορινθίας Χρηματοδότηση 1.261.806,6€ για την αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Χρηματοδότηση 1.261.806,6€ για την αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Τη χρηματοδότηση ύψους 1.261.806,6€ έλαβε ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης στα πλαίσια του Προγράμματος Φιλόδημος Ι του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Ξυλοκάστρου.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και η ΔΕΥΑΞΕ εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Ε.Ε.Λ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ», το οποίο περιλαμβάνει την απομάκρυνση μέρους του υφιστάμενου Η/Μ εξοπλισμού λόγω παλαιότητας ή φυσιολογικής φθοράς και την αντικατάσταση του με νέο.

Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις που θα γίνουν κατά την εκτέλεση της προμήθειας είναι οι εξής:

• Αντικατάσταση του εξοπλισμού της μονάδας προεπεξεργασίας και πιο συγκεκριμένα των αυτοκαθαριζόμενων σχαρών, των φυσητήρων και του λοιπού εξοπλισμού της δεξαμενής εξάμμωσης

• Αντικατάσταση των επιφανειακών αεριστήρων και των προωθητήρων ροής των δεξαμενών αερισμού

• Αντικατάσταση των αντλιών ανακυκλοφορίας ιλύος, περίσσειας ιλύος, στραγγιδίων και επιπλεόντων

• Αντικατάσταση του εξοπλισμού της μονάδας απολύμανσης

• Αντικατάσταση του εξοπλισμού της μονάδας αφυδάτωσης (ταινιοφιλτρόπρεσα, αντλίες ιλύος και πολυηλεκτρολύτη, κοχλίες μεταφοράς αφυδατωμένης ιλύος)

• Αντικατάσταση των οργάνων ελέγχου της διεργασίας, του PLC καθώς και του προγράμματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού της Ε.Ε.Λ. (SCADA)

• Αντικατάσταση ηλεκτρολογικών πινάκων και τοπικών χειριστηρίων

Η προμήθεια δεν θα μεταβάλλει τα δεδομένα βάσει των οποίων εκδόθηκε η τελευταία ΑΕΠΟ, εγγυάται την ομαλή λειτουργία της Ε.Ε.Λ. Ξυλοκάστρου και εξασφαλίζει την υψηλή απόδοση της επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών σε διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου.

Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η προστασία και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η μετάβαση στο άμεσο μέλλον σε τριτοβάθμια επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση της τελικής εκροής σε αρδευτικούς σκοπούς.