Αρχική Eπικαιρότητα Υπουργικό συμβούλιο σήμερα υπό την σκιά Πολάκη και υπουργοποίησης πρώην «παιδιών» του...

Υπουργικό συμβούλιο σήμερα υπό την σκιά Πολάκη και υπουργοποίησης πρώην «παιδιών» του ΠΑΣΟΚ

Υπό την σκιά των απίστευτων χειρισμών Πολάκη στην υπόθεση με τον Στουρνάρα συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο  υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση θα αρχίσει στη μία το μεσημέρι και έχει ενδιαφέρον το πώς θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός μετά τα τελευταία γεγονότα.

Το Μέγαρο Μαξίμου στην απάντηση που έχει δώσει μέχρι στιγμής δίνει τονίζει: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής».

Αναλυτικά το σχόλιο που έκανε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού:

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές».

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει λόγο για και την υπουργοποίηση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Μωραίτης, Τόλκας) για τους οποίους υπήρχαν πολύ μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.