Αρχική Ν. Κορινθίας Σοκάρουν οι υποβρύχιες εικόνες λίγα μέτρα από την παραλία Κορίνθου!

Σοκάρουν οι υποβρύχιες εικόνες λίγα μέτρα από την παραλία Κορίνθου!

Στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Μάνεση στον Alpha «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» μίλησε ο Κορίνθιος βατραχάνθρωπος Τάσος Χατζαντώνης εκ μέρους του Συλλόγου Δυτών Κορινθίας.

Το θέμα που ανέδειξε η εκπομπή είναι η θλιβερή εικόνα του βυθού του Κορινθιακού που σε κάποια σημεία θυμίζει πάρκινγκ οχημάτων. Συγκεκριμένα ο κος Χατζαντώνης αναφέρθηκε στο κομμάτι που είναι ανάμεσα στις παραλίες Καλάμια και Ιερατικής και μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή, όπου οι δύτες έχουν καταγράψει με την κάμερα νταλίκα, αυτοκίνητα, μηχανάκια μπετονιέρες και ότι άλλο βρήκε στο πέρασμα του και κατέβασε ο Ξηριάς τα τελευταία σχεδόν είκοσι χρόνια.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης χαριτολογώντας ανέφερε ότι αν υπάρχει κάποιο ειδικό πρόγραμμα αναπαραγωγής ψαριών και τα αφήνουμε όλα αυτά στον βυθό για να λειτουργούν ως ύφαλο για τα ψάρια καλώς , διαφορετικά θα πρέπει να αρχίσουμε να τα βγάζουμε έξω. Ο Τάσος Χατζαντώνης απάντησε ότι είναι σε πολύ μικρό βάθος, από 4 έως 8 μέτρα (80 με 100 μέτρα από την ακτή) και μάλιστα ανάμεσα σε δύο τουριστικές παραλίες της Κορίνθου οπότε για κανέναν λόγο δεν δικαιολογείται η παρουσία τους εκεί.

Ο Τάσος Χατζαντώνης και ο Σύλλογος Δυτών Κορινθίας αποκαλύπτουν το «υποβρύχιο πάρκινγκ» της Κορίνθου. 

Αντιθέτως πρέπει άμεσα να ανασυρθούν από τον βυθό τα οχήματα (κυρίως από την πλημμύρα του 1997) γιατί υπάρχει κίνδυνος λόγω της διάβρωσης να σπάσουν και να μολυνθεί η θάλασσα με λάδια, βενζίνη κ.α.

Ο Σύλλογος Δυτών Κορινθίας έχει κάνει χαρτογράφηση και υποστηρίζει πως διαθέτει αρκετά από τα μέσα που χρειάζονται για το καθαρισμό του βυθού όμως δεν υπάρχει καμία βοήθεια-στήριξη ούτε από το δήμο, ούτε από την περιφέρεια για να υλοποιηθεί η δράση.

Τέλος ο Τάσος Χατζαντώνης αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία «Ζορμπάς» στην ακριβοπληρωμένη τριήρης – πεζογέφυρα στην Κόρινθο που την καθιστούν άκρως επικίνδυνη πλέον για τους επισκέπτες και τους περίοικους.

Πηγή : sfedona.gr