Αρχική Eπικαιρότητα Κούρεμα 409 εκατ. ευρώ στο ποσό που πρέπει να επιστρέψουν οι συνεταιρισμοί...

Κούρεμα 409 εκατ. ευρώ στο ποσό που πρέπει να επιστρέψουν οι συνεταιρισμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μια παλιά υπόθεση που στεκόταν σαν πέλεκυς πάνω από το κεφάλι 119 συνεταιρισμών της χώρας βαδίζει σε καλύτερη λύση, χάρις στη σύμπλευση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας μαζί με τις μεγάλες συνεταιριστικές οργανώσεις. 

Πρόκειται για απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2000 και δικαστική απόφαση του 2004 που υποχρέωνε τους συνεταιρισμούς να επιστρέψουν ποσό περίπου 500 εκατ. ευρώ!

Η επιτροπή διαπραγμάτευσης των συνεταιρισμών κατάφερε μεθοδικά να επιτύχει επαναδιαπραγμάτευση και να ρίξει το ποσό στα 91 εκατ. ευρώ, ενώ ο αγώνας θα συνεχιστεί στις Βρυξέλλες, στη βάση νέας μείωσης του ποσού και μακροχρόνιου άτοκου διακανονισμού του ποσού που θα μείνει.

Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ‘Πίνδος’ Ανδρέας Δημητρίου, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Αργολίδας ‘Ρέα’ Σπύρος Αντωνόπουλος και ο πρόεδρος της Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών Θανάσης Σωτηρόπουλος, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη και τον γραμματέα Χαράλαμπο Κασίμη, που βοήθησαν με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις την υπόθεση.

Πηγή:pena.press