Αρχική Ν. Αρκαδίας Αρκαδία: Σε προσωρινές λύσεις για τις πλημμύρες σε Ζευγολατιό και Νεοχώρι προχωρά...

Αρκαδία: Σε προσωρινές λύσεις για τις πλημμύρες σε Ζευγολατιό και Νεοχώρι προχωρά η Περιφέρεια

Σε Ζευγολατιό και Νιχώρι ΔΕ Κορυθίου Δ.Τρίπολης πήγε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, μαζί με τεχνικούς της Περιφέρειας για ν το πρόβλημα των πλημμυρών που παρουσιάζεται στην περιοχή σε κάθε σχεδόν κακοκαιρία.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε: “Μετά από τρεις ώρες συζήτησης και επιτόπιας αυτοψίας σε διάφορα σημεία με κατοίκους και των δύο χωριών, παρά τις αντεγκλήσεις που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα (μεταξύ των κατοίκων των δύο χωριών για τις πιθανές λύσεις) βρέθηκε κοινή συνισταμένη και αποδεκτή λύση και από τα δύο χωριά και με λίγα σχετικά χρήματα θα προχωρήσουμε άμεσα στις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Οι λύσεις θα είναι προσωρινές, θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αλλά η οριστική λύση θα δοθεί με την μελέτη που εκπονείται και φθάνει στο τέλος της. Η μελέτη αφορά σε όλον τον κάμπο της Τρίπολης και λύνει συνολικά το πρόβλημα.

Τα νερά θα διοχετευτούν προς δύο κατευθύνσεις.

Εκτός όμως από τα ακραία καιρικά φαινόμενα το πρόβληαμ δημιουργήθηκε γιατί έχουν κλείσει χαντάκια από τους καλλιεργητές σε πολλά σημεία, ενώ υπάρχει και σοβαρό θέμα με την απόρριψη πλαστικών και λοιπών αντικειμένων σε χαντάκια και ρέματα με αποτέλεσμα να μεταφέρονται με τα νερά και αν κλείσουν εσωτερικά οι καταβόθρες τότε θα γίνει η Τρίπολη μία λίμνη και αυτό δεν είναι κινδυνολογία αλλά ένας ορατός κίνδυνος, γιαυτό απαιτείται προσοχή από όλους.”

Πηγή: kalimera-arkadia.gr