Αρχική Ν. Κορινθίας 3 εκ. στον Δήμο Σικυωνίων από το Υπουργείο υποδομών για τις ζημιές...

3 εκ. στον Δήμο Σικυωνίων από το Υπουργείο υποδομών για τις ζημιές από τον “Ζορμπά”

Εξασφαλίστηκαν 3 εκατ. ευρώ για αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το υπουργείο υποδομών για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Με απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Υποδομών εγκρίθηκε χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Σικυωνίων που επλήγη από τη φυσική καταστροφή της 29ης Σεπτεμβρίου 2018».

Αντικείμενο του έργου θα είναι η αποκατάσταση των βλαβών από τις θεομηνίες – πλημμύρες που έπληξαν το δήμο Σικυωνίων, τις υποδομές και τα δίκτυά του, αλλά και το δημοτικό οδικό δίκτυο. Θα πραγματοποιηθούν εργασίες και παρεμβάσεις για την βελτίωση της βατότητας στο οδικό δίκτυο προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή και ασφαλής διέλευση των οχημάτων και η συγκοινωνία των χωριών.

Η έγκριση της χρηματοδότησης για την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων αποτελεί προϊόν της επίμονης προσπάθειας του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου, αλλά και της ανταπόκρισης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε.

Ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος με αλλεπάλληλες συναντήσεις και έγγραφα αιτήματα είχε θέσει στην ηγεσία του υπουργείου το οξύ πρόβλημα και την επιτακτική ανάγκη με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος ο δήμος μετά τις φυσικές καταστροφές και τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ευτυχώς αυτές οι ενέργειες βρήκαν ευήκοα ώτα στο υπουργείο και η προσπάθεια αυτή έτυχε άμεσης ανταπόκρισης και με την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών ήρθε η αναμενόμενη χρηματοδότηση που θα ανακουφίσει και θα εξομαλύνει την κατάσταση.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την στήριξη που προσφέρει στον δήμο μας.
Είναι βέβαιο ότι η χρηματοδότηση αυτή θα χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο και όχι μόνο θα αποκαταστήσει τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν οι θεομηνίες αλλά θα βελτιώσει συνολικά τις υποδομές προς όφελος όλων μας».

Τι περιλαμβάνουν οι εργασίες:
Αποκατάσταση βλαβών που προήλθαν από τις πλημμύρες,
κυρίως νεροφαγώματα του οδοστρώματος,
υποσκαφές των επιχωμάτων,
αστοχίες πρανών επιχωμάτων,
μεταφορά φερτών και άλλων υλικών επί του οδοστρώματος,
καταστροφή μεγάλων τμημάτων ασφαλτοτάπητα με αποκολλήσεις,
έντονες ρηγματώσεις και καθιζήσεις,
καταστροφή των αποχετευτικών συστημάτων των οδών (τάφροι ομβρίων, μικρά τεχνικά).

Στις παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν περιλαμβάνονται ενδεικτικά,
η αποκατάσταση πρανών ανάντη και κατάντη των οδών,
έργα οδοποιίας (οδοστρώματα-ασφαλτικά—σήμανση- ασφάλιση)
κατασκευή οχετών, τάφρων και αποστραγγιστικών δικτύων για απορροή ομβρίων κ.λπ.

Με την κατασκευή του θα αποκατασταθεί το υφιστάμενο οδικό δίκτυο
και θα βελτιωθεί η οδική ασφάλεια, μέσω διαμόρφωσης των απαιτούμενων γεωμετρικών χαρακτηριστικών, τοποθέτησης της προβλεπόμενης σήμανσης, αναδιαμόρφωσης των πρανών και της λήψης των αναγκαίων μέτρων προστασίας από τις καταπτώσεις βραχωδών τεμαχίων στο οδόστρωμα.