Αρχική Ν. Κορινθίας Λουτράκι: Υδροδοτούνται 300 σπίτια στον Υδροφόρο Ορίζοντα!

Λουτράκι: Υδροδοτούνται 300 σπίτια στον Υδροφόρο Ορίζοντα!

Είδηση έβγαλε η κοπή πίτας της Ομοσπονδίας Οικιστών Λουτρακίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, καθώς φαίνεται ότι βρέθηκε ο τρόπος να υδροδοτηθούν νόμιμα περισσότερα από 300 σπίτια που βρίσκονται στον Υδροφόρο Ορίζοντα του Λουτρακίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, στους παρόντες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, έγινε γνωστή πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Κορίνθου, η οποία επιτρέπει την υδροδότηση των σπιτιών που βρίσκονται πάνω στον Υδροφόρο Ορίζοντα, με την προϋπόθεση οι ιδιοκτήτες να αποδείξουν ότι τα σπίτια τους έχουν κτιστεί πριν από το 1985.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα του 1985, στον Υδροφόρο Ορίζοντα, απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε εργασία υδροδότησης ή δόμησης, για την προστασία του νερού.

Ο Γιώργος Γκιώνης, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση και ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, η υπ. Δήμαρχος Μαρία Πρωτοπαππά, η οποία έριξε ευθύνες σε όλες τις δημοτικές αρχές που δεν βρήκαν λύση στο συγκεκριμένο θέμα τόσα χρόνια, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Βαρελάς, ο οποίος όχι μόνο δέχτηκε να υδροδοτηθούν αλλά ζήτησε να διερευνηθεί αν μπορούν να πραγματοποιηθούν και εργασίες δόμησης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πετρίτσης, που τάχθηκε υπέρ του να υδροδοτηθούν τα σπίτια, ενώ δεν τοποθετήθηκε αν και ήταν παρών ο υπ. Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα σπίτια που έχουν κτιστεί πριν από το 1985, είναι περίπου 300, ενώ όπως είναι εύκολα αντιληπτό, τα σπίτια αυτά θα υδροδοτηθούν από το ίδιο δίκτυο που υδροδοτείται η πόλη του Λουτρακίου.

Επιφυλακτικός απέναντι στις εξαγγελίες του Δημάρχου, ήταν ο Βασίλης Βεκούσης, πρόεδρος του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκιά, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook, γράφει ότι “άρχισαν τα όργανα τα εκλογικά” ενώ τόνισε ότι “τέτοια σχόλια με διασκεδάζουν από το 1977”. Ξεκαθάρισε δε, ότι “στο επόμενο Δ.Σ. θα σας ενημερώσω πλήρως για το συγκεκριμένο θέμα που το έχω χειριστεί από το 1983”.

Πηγή: loutraki365.gr