Αρχική Ν. Αχαΐας Απίστευτο: Χωρίς ακτινολογικό μηχάνημα 25 ημέρες Κέντρο Υγείας στην Πάτρα!

Απίστευτο: Χωρίς ακτινολογικό μηχάνημα 25 ημέρες Κέντρο Υγείας στην Πάτρα!

Μεγάλος ασθενής η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Πάτρα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα τη Δυτική Ελλάδα.

Απίστευτο! Στο μεγαλύτερο Κέντρο Υγείας της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, αυτό του Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα, στην πόλη των 250.000 κατοίκων, δεν υπάρχει ακτινολογικό μηχάνημα εδώ και 25 ημέρες. Και αυτό, σε μία περίοδο που θερίζει η γρίπη, οι ιώσεις και οι πνευμονίες!

Αποτέλεσμα, για μια απλή παρακλινική εξέταση, οι ασθενείς να πρέπει να φύγουν από το Κ.Υ. του Αγίου Αλεξίου και να μεταβούν σε ένα από τα δύο νοσοκομεία, να βγάλουν την ακτινογραφία και να γυρίσουν στο Κ.Υ. για να μπορέσουν οι γιατροί να κάνουν διάγνωση.

Οπως κατήγγειλε μιλώντας στο patrastimes και στον Γιάννη Γεωργόπουλο ο γιατρός, πρώην Διοικητής του ΠΓΝΠ Μονάδας Χαράλαμπος Μπονάνος, αποκορύφωμα η περίπτωση συμπολίτη, ο οποίος πήγε στο Κ.Υ. Αγ. Αλεξίου με πιθανή ιγμορίτιδα. Ο γιατρός ΩΡΛ δεν μπορούσε να κάνει σίγουρη διάγνωση χωρίς την ακτινογραφία, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, να ταλαιπωρηθεί απίστευτα στις τεράστιες ουρές για να βγάλει μία ακτινογραφία και να επιστρέψει στον ΩΡΛ στο Κέντρο Υγείας για να γίνει η διάγνωση.

Οπως, μάλιστα, τόνισε, κάπου στην Λακωνία υπάρχει ακτινολογικό μηχάνημα το οποίο βρίσκεται μέσα στα κουτιά και αντί να το φέρουν άμεσα στο Κέντρο Υγείας στην Πάτρα, γραφειοκρατικές και άλλες αγκυλώσεις αφήνουν τους ασθενείς να ταλαιπωρούνται.

Και αυτό έρχεται να προστεθεί στις τεράστιες ελλείψεις που παρουσιάζει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού στη Δυτική Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας δεν υπάρχει κανένας οικογενειακός παιδίατρος.

Πηγή: patrastimes.gr

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις στην Ερμιόνη Αργολίδας
Επόμενο άρθρο860.000 ενέκρινε το Πε.Συ. Πελοποννήσου για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας