Αρχική Ν. Λακωνίας Νέα γέφυρα τύπου Μπέλεϋ προτείνει ο Ηλ. Παναγιωτακάκος στον Ευρώτα!

Νέα γέφυρα τύπου Μπέλεϋ προτείνει ο Ηλ. Παναγιωτακάκος στον Ευρώτα!

Νέα γέφυρα τύπου Μπέλεϋ παράλληλα προς την υπάρχουσα προτείνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος για άμεση λύση, έχοντας τρία δεδομένα:

1. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν εδραιωθεί στην περιοχή.
2. Η παράκαμψη Σκάλα – Βλαχιώτη υπάρχει στον προγραμματισμό για λύση.
3. Η υπάρχουσα γέφυρα παρουσιάζει προβλήματα και απαιτεί παρεμβάσεις για την διαχρονική πρόσβαση.

Το πλήρες κείμενό του έχει ως εξής:
Η κατάρρευση της γέφυρας του Φενεού του Δήμου Σικυωνίων κινητοποίησε τον εκ Κορίνθου Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Δέδε για άμεση αποκατάσταση -πολύ σωστά και δίκαια έπραξε-.

Στην πολιτική ένα βασικό κεφάλαιο είναι η διαχείριση κρίσεων.

Η γέφυρα του Ευρώτα δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις και παρουσιάζει προβλήματα.

Με δεδομένα ότι θα προχωρήσει το έργο των παρακάμψεων Σκάλας και Βλαχιώτη, καθώς επίσης είναι βέβαιο ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι παρόντα στην περιοχή υπάρχει μια απλή ερώτηση: Πρέπει να ζήσουμε ανάλογη κατάσταση με τον Φενεό για να υπάρξει πολιτική βούληση και κυβερνητική παρέμβαση για την γέφυρα του Ευρώτα;;;

Συντάσσομαι με την θέση της άμεσης λύσης με επιστημονική τεκμηρίωση που θέλει την τοποθέτηση παράλληλα νέας γέφυρας τύπου ΜΠΕΛΕΫ, ώστε να αποφορτιστεί η παρούσα να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες και με τις δύο γέφυρες να υπάρξει λύση.

Όπως και να έχει απαιτείται συστράτευση όλων θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών για να γίνει πράξη η όποια επιστημονική λύση με άμεση κυβερνητική παρέμβαση πριν είναι αργά!!!