Αρχική Ν. Μεσσηνίας Συνεχίζεται η ανέγερση του βοηθητικού κτηρίου στο Ανοικτό Θέατρο Καλαμάτας (Εικόνες)

Συνεχίζεται η ανέγερση του βοηθητικού κτηρίου στο Ανοικτό Θέατρο Καλαμάτας (Εικόνες)

Συνεχίζονται οι εργασίες ανέγερσης του σκελετού του κτηρίου βοηθητικών χρήσεων στο υπό κατασκευή Ανοικτό Θέατρο Καλαμάτας, που δημιουργείται σε θαυμάσια τοποθεσία, βορειοδυτικά του Κάστρου και παρά τον ποταμό Νέδοντα. Πρόκειται για κτήριο 350 τετρ. μέτρων, πίσω από την σκηνή, που προορίζεται για αποδυτήρια καλλιτεχνών, κυλικείο, χώρους υγιεινής και χώρο εγκαταστάσεων Η/Μ.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου μειοδότης, κατόπιν διαγωνισμού, αναδείχθηκε η εταιρεία Vasartis SA, με μέση έκπτωση 53,33%, για έργο προϋπολογισμού 998.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ και η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθεί για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου.

Μετά την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου, η Καλαμάτα θα διαθέτει ένα χώρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων περίπου 2.000 θέσεων και θα δοθεί η δυνατότητα μετάκλησης σ’ αυτόν σπουδαίων καλλιτεχνών, καθώς οι παραστάσεις θα είναι ανταποδοτικές.

Δίπλα στο Ανοικτό Θέατρο, που κατασκευάζεται στο χώρο όπου μέχρι πρότινος βρισκόταν το Δημοτικό Φυτώριο, θα βρίσκονται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης (της Κεντρικής Αγοράς και πλησίον αυτής), ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα προσπέλασης του Θεάτρου και περπατώντας, αλλά και με ποδήλατο.

Πηγή: Δήμος Καλαμάτας