Αρχική Ν. Μεσσηνίας Η κακοκαιρία έφερε προβλήματα στην Μεσσηνία

Η κακοκαιρία έφερε προβλήματα στην Μεσσηνία

Οι ισχυροί άνεμοι που σάρωσαν την Καλαμάτα το βράδυ της Τετάρτης δημιούργησαν προβλήματα και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.

Οι χώροι που επλήγησαν ήταν το γήπεδο Μεσσηνιακού και οι εγκαταστάσεις του τένις στην Παραλία.

Όπως αναφέρει ο ΜΓΣ, η χθεσινοβραδυνή κακοκαιρία συνετέλεσε ώστε να καταστραφεί μέρος της αισθητικής και συναοσθηματικής ιστορίας του ιστορικού γηπέδου του Μεσσηνιακού.

Οι ευκάλυπτοι στο ανατολικό μέρος, στο σύνορο με το πρώην στρατόπεδο Παπαφλέσσα, είχαν φυτευτεί την δεκαετία του ’30 και στην πάροδο των ετών πολλαπλασιάστηκαν.

Μετά την αλλαγή που συντελέστηκε το 1970, με την κατασκευή της βόρειας κερκίδας, άλλαξε και ο ανατολικός χώρος του γηπέδου. Έμειναν μόνο δύο ευκάλυπτοι στην βορειανατολική γωνία. Ο ένας εξ αυτών δεν υπάρχει από χθες.

Έπεσε πάνω στο αντλιοστάσιο και στην πτώση του παρέσυρε τα καλώδια της ΔΕΗ. Σήμερα άντρες της Πυροσβεστικής τεμάχισαν το κουφάρι του ευκαλύπτου και η ΔΕΗ έστειλε αμέσως συνεργείο και αποκατέστησε στη ηλεκτρολογικές βλάβες.

Στον Κορδία, η ένταση του ανέμου έριξε την περίφραξη στη βόρεια πλευρά των γηπέδων. Τα μαθήματα των Ακαδημιών τένις του ΟΑ Καλαμάτας μεταφέρθηκαν στην Τέντα ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.