Αρχική Ν. Ηλείας Απέραντη χωματερή ο Αλφειός – Μια τοξική βόμβα που απειλεί ακόμα και...

Απέραντη χωματερή ο Αλφειός – Μια τοξική βόμβα που απειλεί ακόμα και την Πάτρα (Βίντεο)

Αλφειός, ο μεγαλύτερος ποταμός της Πελοποννήσου, με μήκος 110 χιλιόμετρα. Ο υδάτινος πλούτος του Μοριά έχει όμως ανοιχτές πληγές. Τα τελευταία χρόνια μια απέραντη χωματερή έχει ξεφυτρώσει κοντά στις εκβολές του. Οι παρόχθιες περιοχές του «πνίγονται» στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, περισσότερες από 100.000 μπάλες δεματοποιημένων σκουπιδιών βρίσκονται στο Ποτόκι, λίγα χιλιόμετρα από τον Πύργο. Ένας τοξικός κίνδυνος, δίπλα στον Αλφειό ποταμό. Μία τοξική βόμβα, μία ανάφλεξη της οποίας το ωστικό κύμα θα φτάσει μέχρι την Πάτρα.

Πριν από 10 χρόνια άρχισαν να δεματοποιούνται σε μπάλες τα πρώτα σκουπίδια στην Ηλεία. Η μονάδα του δεματοποιητή σκουπιδιών έκλεισε το 2012. Ωστόσο 7 χρόνια μετά, η απέραντη αυτή χαβούζα παραμένει ξεχασμένη στις εκβολές του Αλφειού, απειλώντας καθημερινά το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Δεν είναι όμως μόνο περιβαλλοντικό το έγκλημα. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς της Ηλείας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης κατασπαταλήθηκαν εκατομμύρια ευρώ για τα δεματοποιημένα σκουπίδια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ DRONE TOY STAR

Πηγή: patrastimes.gr