Αρχική Eπικαιρότητα Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα στελέχη που έβαλε ο Τσίπρας στην κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα στελέχη που έβαλε ο Τσίπρας στην κυβέρνηση

Ο ανασχηματισμός που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος έφερε ορισμένα νέα πρόσωπα σε υπουργικές θέσεις αλλά και παλαιούς γνώριμους από το ΠΑΣΟΚ.

Θάνος Μωραΐτης και Άγγελος Τόλκας προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα είχαν διατελέσει υφυπουργοί του Γιώργου Παπανδρέου στην κυβέρνηση 2009-2011.

Την ίδια ώρα η Ελευθερία Χατζηγεωργίου προέρχεται από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ αφού αποτελεί μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού. Από την άλλη ο Κωνσταντίνος Μπάρκας είναι και αυτός στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγμένος βουλευτής.

Αναλυτικά ποια είναι τα νέα στελέχη της κυβέρνησης:

Ελευθερία Χατζηγεωργίου

Γεννήθηκε το 1979 και ζει στη Νεάπολη, αποφοίτησε το 1999 από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Διατέλεσε διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δ. Τζανακόπουλου.

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου είναι δημοτική σύμβουλος στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης και διετέλεσε διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Είναι μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού.

Κωνσταντίνος Μπάρκας

Εξελέγη βουλευτής Πρέβεζας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Διετέλεσε Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Σωφρονιστικού Συστήματος.

Υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων και τις αντίστοιχες προγραμματικές επεξεργασίες. Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχτηκε ξανά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Πρέβεζας.

Θάνος Μωραϊτης

Γεννήθηκε το 1970 στο Αγρίνιο. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση αλλά ασχολήθηκε με τη διαφήμιση ως στέλεχος εταιρειών του χώρου, ενώ διατηρούσε και δική του διαφημιστική επιχείρηση.

Το 1994 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ. Το 2000 εξελέγη Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2002 ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ. Το 2004 εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεξελέγη το 2007 και 2009.

Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Άγγελος Τόλκας

Ο Άγγελος Τόλκας γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1978. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων και το Εργασιακό Δίκαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή.

Διετέλεσε για 3 χρόνια πρόεδρος της Κίνησης Νέων για την Ευρώπη (AEGEE). Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά. Εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Στις 3 Αυγούστου 2011 ορκίστηκε Υφυπουργός Επικρατείας.

Τον Οκτώβριο του 2018 ο Άγγελος Τόλκας ήρθε σε σύγκρουση με την Φώφη Γεννηματά και παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής και την επιτροπή ψηφοδελτίων.