Αρχική Περ. Πελοποννήσου Σε κλίμα συγκίνησης η αλλαγή Διοίκησης στη ΔΙΚΕ Πελοποννήσου (IV Μεραρχία Πεζικού)

Σε κλίμα συγκίνησης η αλλαγή Διοίκησης στη ΔΙΚΕ Πελοποννήσου (IV Μεραρχία Πεζικού)

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού το πρωί της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου η τελετή παράδοσης- παραλαβής της Διοίκησης της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου- IV Μεραρχία Πεζικού.

Ο απερχόμενος Διοικητής, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπουζάκης, που αποστρατεύτηκε, μετά τις έκτακτες κρίσεις στο Στρατό, παρέδωσε στον Ταξίαρχο Αλεξόπουλο Αθανάσιο, ο οποίος θα παραμείνει για λίγο καιρό Διοικητής της Διοίκησης Κέντρων Πελοποννήσου, αφού αναμένονται οι τακτικές κρίσεις του Μαρτίου.

Η τελετή ακολούθησε το στρατιωτικό τυπικό, με την Δοξολογία, την ανάγνωση ημερήσιας διαταγής από τον παραδιδόντα και από τον παραλαμβάνοντα Διοικητή, την παράδοση του Λαβάρου της ΔΙΚΕ στον παραδιδόντα Διοικητή και στον παραλαβόντα και η τελετή ολοκληρώθηκε με την παρέλαση.

Ακολούθησε δεξίωση στο καψιμί του 11ου Συντάγματος Πεζικού, όπου είχαμε τους καθιερωμένους χαιρετισμούς και την προσφορά δώρων στον παραδιδόντα Διοικητή.

Ο παραδιδών Διοικητής Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπουζάκης συγκινήθηκε ιδιαίτερα, κατά την ομιλία του, την οποία και διέκοψε αρκετές φορές, ενώ να σημειώσουμε πως η παρουσία του ήταν σημαντική στην πόλη της Τρίπολης, αφού κατά την παραμονή του στη Διοίκηση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το Μνημείο των 603 Αρκάδων Πεσόντων στον πόλεμο του 1940.Μνημείο που βρίσκεται πίσω από το Στρατόπεδο και αξίζει την επίσκεψή σας.

Μεταξύ άλλων στην τελετή βρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας πανοσιολογιότατος πατέρας Θεόκλητος Ντούλιας, ο νέος Διοικητής της ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Β.Παπαδόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Βαγγέλης Γιαννακούρας και Γιώργος Ρουμελιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Τάσος Κακλαμάνος που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Δημήτρη Παυλή, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κοσκινάς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, της Πυροσβεστικής και της Αεροπορίας.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr, drt915.gr