Αρχική Ν. Κορινθίας Αλ.Πνευματικός: “Ποιοτικό πόσιμο νερό πίνουν οι κάτοικοι στον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων” (Βίντεο)

Αλ.Πνευματικός: “Ποιοτικό πόσιμο νερό πίνουν οι κάτοικοι στον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων” (Βίντεο)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα, 13 Φεβρουαρίου 2019, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, όπου αναφέρθηκε στο θέμα της υδροδότησης με πόσιμο νερό του Δήμου Κορινθίων που τέθηκε προς συζήτηση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κος Πνευματικός υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι υπερήφανη γα το μεγαλειώδες έργο που έχει παραχθεί τα τελευταία 12 έτη συνεχόμενης θητείας της. Μέχρι το 2006 δεν είχε εξασφαλιστεί η παροχή ποιοτικού πόσιμου νερού στον Δήμο Κορινθίων και εντοπιζόταν σημαντικό πρόβλημα επάρκειας ύδατος σε αρκετά νευραλγικά Δημοτικά Διαμερίσματα ιδιαίτερα στον Σολωμό, στην Ξυλοκέριζα και στα Εξαμίλια.

Εχθές, η Δημοτική αρχή κλήθηκε να παρέχει διευκρινήσεις και να παρουσιάσει αναλυτικά αυτό το σημαντικό έργο της. Αξίζει να επισημανθεί ότι δόθηκε λύση στο μείζων πρόβλημα υδροδότησης που εκκρεμούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα και ακόμη και σήμερα επιβαρύνει γειτονικούς Δήμους, οι οποίοι αρχικά βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση από τον Δήμο Κορινθίων.

Αυτή την στιγμή, ο Δήμος Κορινθίων έχει το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση διασυνδεδεμένο δίκτυο υδροδότησης στην Ελλάδα και γίνεται σημαντική διαχείριση, ειδικά το τελευταίο διάστημα που ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στην διάθεση του Δήμου τα 2/3 του έργου, ενώ επιπλέον αξιοποιείται στο έπακρο το σύστημα τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών του δικτύου.

Οι απόψεις των κατοίκων που έθεσαν θέματα προς συζήτηση ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η Δημοτική Αρχή προέβη στις απαραίτητες διευκρινήσεις επεξηγώντας ότι τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς. Επιπλέον, σύμφωνα με έγγραφο του Συνηγόρου του Καταναλωτή αποδεικνύεται ότι οι διάφορες καταγγελίες εξετάστηκαν, κρίθηκαν αβάσιμες και η υπόθεση τίθεται στο αρχείο.

Καταληκτικά, ο κος Πνευματικός δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την απρόσκοπτη προσπάθεια της παρούσας Δημοτικής Αρχής, καθώς και της διοίκησης και των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, ώστε να εξασφαλιστεί η υδρευτική επάρκεια όλου του Δήμου Κορινθίων. Αυτό το έργο συνδράμει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, ώστε να πραγματοποιηθούν σημαντικές τουριστικές επενδύσεις και να δοθεί η δυνατότητα επέκτασης και ανάπτυξης κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον Δήμο Κορινθίων.