Αρχική Eπικαιρότητα Ραγδαίες εξελίξεις για την δολοφονία Τοπαλούδη: Η ψυχιατρική εξέταση και η μαρτυρία...

Ραγδαίες εξελίξεις για την δολοφονία Τοπαλούδη: Η ψυχιατρική εξέταση και η μαρτυρία που «καίει» τον Ροδίτη

Tη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στους κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού και συγκεκριμένα στον 19χρονο Αλβανό και στον 21χρονο ημεδαπό, που δολοφόνησαν την 21χρονη φοιτήτρια του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένη Τοπαλούδη του Ιωάννη, παρήγγειλε χθες με διάταξή της, η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου.

Οι κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους την 7η Δεκεμβρίου 2018 έχουν κριθεί ως γνωστόν προσωρινά κρατούμενοι και η τακτική Ανακρίτρια, μετά την υποβολή και σχετικών αιτημάτων από τους συνηγόρους τους, παρήγγειλε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης σε ψυχίατρο του καταστήματος κράτησης Γρεβενών, ο οποίος περιλαμβάνεται σε κατάλογο πραγματογνωμόνων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για να προβεί στην εξέτασή τους και να αποφανθεί με αιτιολογημένη έκθεσή του, σχετικά με την ψυχική και διανοητική κατάστασή τους, αν πάσχουν από κάποια ψυχιατρική πάθηση, η οποία επιδρά στον καταλογισμό τους καθώς και για τον δείκτη νοημοσύνης τους.

Επιπλέον ο ίδιος πραγματογνώμονας εντέλλεται να διενεργήσει όποια ιατρικώς ενδεδειγμένη μέθοδο κρίνει ο ίδιος για να αποφανθεί για τυχόν εξάρτησή τους από διάφορες ουσίες ναρκωτικές ή μη.
Στο μεταξύ συγκλονίζει μαρτυρία για τη δράση του 21χρονου Ροδίτη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο.

Φίλος του 21χρονου κατηγορούμενου απεκάλυψε ότι η δράση του Ροδίτη ήταν κοινό μυστικό στο νησί.
«Είναι γνωστό ότι κυνηγούσε κορίτσια», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, φίλος του Ροδίτη.
«Ξέρω ότι ήταν συνεχώς στο κυνήγι. Ό,τι πρόβλημα και να δημιουργούσε τον προστάτευε πάντα η οικογένειά του. Είχε δηλαδή πάντα την πλάτη του καλυμμένη. Δεδομένης της οικονομικής του επιφάνειας και των προβλημάτων που είχε δημιουργήσει στο παρελθόν, τα οποία καλύφθηκαν, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να πεις ότι κάποιος άλλος θα μπορούσε αυτόν τον άνθρωπο να τον αναγκάσει να κάνει κάτι που δεν ήθελε».

Όπως περιέγραψε ο φίλος του 21χρονου, «κάποια στιγμή τον σταμάτησαν σκέψου για τροχονομικό έλεγχο με την μηχανή του και πέταξε τη μηχανή του πάνω στο αμάξι, το αστυνομικό. Προπηλάκισε και γνωστό δικηγόρο της Ρόδου απλά επειδή δεν του άρεσε ο τρόπος που πάρκαρε ο δικηγόρος το αμάξι του».

Από εκεί και πέρα, τις τελευταίες ημέρες είχε δει το φως η πληροφορία ότι στα πράγματα του σπιτιού είχε βρεθεί ορφανό DNA. Γεννητικό υλικό δηλαδή που ανήκει σε κάποιο άλλο άτομο και όχι σε κάποιον από τους δύο κατηγορούμενους.

Κάτι, που αυτομάτως δημιούργησε υποψίες ότι το μοιραίο βράδυ μπορεί να ήταν και κάποιος άλλος στο σπίτι που ξεκίνησε το φονικό. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στο Star κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προκύπτει από πουθενά.

«Ορφανό» DNA είναι φυσιολογικό να βρεθεί στα αντικείμενα που περισυλλέχθηκαν από το σπίτι του 21χρονου, καθώς όπως αποδείχθηκε από εκεί περνούσε αρκετός κόσμος που κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει σχέση με το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ωστόσο, DNA και κηλίδες αίματος που ανήκουν στην Ελένη Τοπαλούδη υπάρχουν σε πολλά σημεία, σε τοίχους και στο κρεβάτι όπου φέρεται να δέχθηκε τα χτυπήματα.

Πηγή: dimokratiki.gr