Αρχική Ν. Αρκαδίας Εκδήλωση για τη νόσο Alzheimer στην Τρίπολη (Βίντεο)

Εκδήλωση για τη νόσο Alzheimer στην Τρίπολη (Βίντεο)

“Όταν ένα αγαπημένο πρόσωπο πάσχει από τη νόσο Alzheimer”…

Μια εκδήλωση για τη νόσο Alzheimer πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (11/02) από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης. Εισηγητής ήταν ο νευρολόγος κ.Πάνος Βρέντας.

Ο κ.Βρέντας μίλησε στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης για τα πρώιμα σημάδια που θα πρέπει να ανησυχήσουν το οικείο περιβάλλον ενός ανθρώπου, για το κομμάτι της πρόληψης, αλλά και για τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν μετά την διάγνωση κάποιου με τη συγκεκριμένη νόσο.

Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που ανέφερε ο κ.Βρέντας:

– Η νόσος ως επί το πλείστος “χτυπά” ανθρώπους άνω των 65 ετών

– Συναντάται βάσει ερευνών σε μεγαλύτερο ποσοστό στις γυναίκες έναντι των ανδρών (αυτό μπορεί όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι – όπως δήλωσε ο κ.Βρεντας- καθώς μπορεί να σχετίζεται με το κομμάτι της διάγνωσης, το ποιοι έχουν δηλαδή απευθυνθεί σε γιατρούς)

– Ένας στους δέκα ηλικιωμένους – άνω των 65 ετών – θα εμφανίσει τη νόσο

– Τα πρώτα σημάδια είναι μια διαταραχή στην διάθεση (που πολλές φορές οδηγεί τους ανθρώπους να απευθυνθούν λανθασμένα σε ψυχιάτρους), δυσχέρεια στο να φέρει εις πέρας κάποιες δραστηριότητες, για τις οποίες μέχρι πρότινος δεν χρειαζόταν κάποια βοήθεια βοήθεια (αριθμητικές πράξεις, να μην βρίσκει τις κατάλληλες λέξεις για να εκφραστεί κτλ)

– Πολλοί ασθενείς νιώθουν ντροπή και κρύβουν το πρόβλημα “κάτω από το χαλί”.

Πηγή: drt915.gr

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποίησε την ομιλία του στην Κόρινθο ο Μητροπολίτης Πατρών
Επόμενο άρθροΤη δημοπράτηση των οδικών αξόνων Ισθμός – Επίδαυρος και Καλαμάτα – Σπάρτη, μέσω Ταϋγέτου, ανακοίνωσε ο Π.Τατούλης