Αρχική Ν. Κορινθίας Δήμος Κορινθίων: Τα “μοιραία” λάθη του Βασίλη Νανόπουλου που θα τον κατατάξουν...

Δήμος Κορινθίων: Τα “μοιραία” λάθη του Βασίλη Νανόπουλου που θα τον κατατάξουν τουλάχιστον τρίτο….!!!

Θα πάμε πέντε χρόνια πίσω, εκεί που ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Βασίλης Νανόπουλος χωρίς να αφήσει την καρέκλα του, αποφασίζει να διεκδικήσει απέναντι σε έναν πανίσχυρο Αλέξανδρο Πνευματικό τον Δήμο Κορινθίων. Αγαπημένο παιδί της Νέας Δημοκρατίας τότε, παρότι το κόμμα δεν είναι και στα καλύτερά του, συστρατεύει μαζί του δυνατά ονόματα και φτιάχνει ένα συνδυασμό που μπόρεσε και χτύπησε στα ίσα τον νυν Δήμαρχο.

Οι βουλευτές και οι πολιτευτές του νομού τάσσονται στο πλευρό του, οι απανταχού ανά τον Δήμο Νεοδημοκράτες και όχι μόνο. Παρότι πήρε την ευθεία στήριξη της δεξιάς παράταξης, καταφέρνει και παίρνει στην Συμμαχία Πολιτών και υποψηφίους από άλλους χώρους που ναι μεν αποτελούσαν μειοψηφία, κατάφεραν όμως με τον τρόπο τους να φέρουν αρκετές ψήφους για τον Βασίλη Νανόπουλο απέναντι στον εντελώς ανεξάρτητο Πνευματικό.

Τα λάθη του ξεκινούν εκείνη την “αποφράδα” δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Ο Βασίλης Νανόπουλος, ανέτοιμος για οποιαδήποτε ήττα (δεν του είχε και ξανασυμβεί στο παρελθόν), είναι ανήμπορος να δεχτεί το αποτέλεσμα της κάλπης.

Εκεί ακριβώς το “ΕΓΩ” του Βασίλη Νανόπουλου, πάει επάνω από το ¨ΕΜΕΙΣ” της Συμμαχίας Πολιτών. Αμφισβητεί την ψήφο των Κορίνθιων πολιτών και στρέφεται στις δικαστικές διαμάχες νομίζοντας πως ο Δήμαρχος εκλέγεται στα δικαστήρια και όχι στην κάλπη. Οι στενοί του συνεργάτες τότε προσπαθούν να τον αποτρέψουν από τις ενέργειες αυτές, που μόνο καλό δεν του έκανε στην εικόνα του. Η μανία της ήττας δεν σταματάει όμως μόνο στον Αλέξανδρο Πνευματικό και στην Πορεία Ευθύνης αλλά και σε δημοσιογράφους που δέχονται τα πυρά των μηνύσεων και των αγωγών που ακόμη και σήμερα τρέχουν. Θεωρεί πως για το αποτέλεσμα της κάλπης φταίει η κριτική και όχι ο ίδιος και ο συνδυασμός του. Η αντιπολίτευση που ασκεί στα χρόνια που επακολούθησαν ήταν ανούσια με αποτέλεσμα να χάσει ένα μεγάλο μέρος των συμβούλων του που ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Ολα αυτά αλλά και την θέση του μετά στις επιμελητηριακές εκλογές η Νέα Δημοκρατία δείχνει να μην τα βλέπει με καλό μάτι και προφανώς παρότι ο ίδιος δήλωνε δεξιός, τα στελέχη της και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον περίμεναν στην γωνία.

Ο ίδιος νομίζει εσφαλμένα πως το 2019 και οι εκλογές θα είναι μία επανάληψη του 2014. Πως η Νέα Δημοκρατία που τώρα είναι κόμμα κυβέρνησης θα τον χρίσει εκλεκτό του Δήμου και πως ο δρόμος θα ήταν ίσως και πιο εύκολος. Εκεί ακριβώς όμως έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για τον Βασίλη Νανόπουλο, για να πληρώσει ενδεχομένως για τα λάθη που έκρινε το κόμμα πως έκανε και χρίζει υποψήφιό της για τον Δήμο τον νυν Αντιπεριφερειάρχη και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Πελοπίδα Καλλίρη.

Δηλώσεις των δηλώσεων, εκνευρισμός, ανούσιες συζητήσεις αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών αδειάζεται κάθε μέρα από Κορίνθιους και πιθανούς υποψηφίους που συστρατεύονται με τις εντολές του κόμματος. Κίνδυνος ορατός πια να μην καταφέρει να μπει στον δεύτερο γύρο, αφού ο Αλέξανδρος Πνευματικός δείχνει να κρατάει τις δυνάμεις του παρά τις απώλειες και να φτιάχνει ένα ψηφοδέλτιο με νέους και με οράματα υποψηφίους συμβούλους και στην πόλη αλλά και στα χωριά και με έναν Πελοπίδα Καλλίρη να συγκεντρώνει τους Νεοδημοκράτες πιο αποφασισμένους από ποτέ.

Συμπερασματικά ο Βασίλης Νανόπουλος θα πρέπει να κάνει έναν τίμιο προεκλογικό αγώνα, να ξεχάσει τα κρουαζιερόπλοια που θα βλέπαμε κάθε πρωί να σφυρίζουν στο λιμάνι της Κορίνθου, να ξεχάσει τον πόλεμο και την λάσπη που έριξε για το νερό αλλά και όλα τα έργα που ο πλουσιότερος ίσως Δήμος της Περιφέρειας κατάφερε να κάνει και να μας πει την διαφορά του και για πρώτη ίσως φορά στην πορεία του να ξεχάσει τις κόντρες του και την πικρία του.

Σ.Μπαλή

Προηγούμενο άρθροΔ.Παπαγεωργίου: Η Δημοτική Αρχή Σικυωνίων είναι βυθισμένη στην υποκρισία
Επόμενο άρθροΣυμβουλές της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού