Αρχική Eπικαιρότητα Ορκίστηκε πίστη στον… ΣΥΡΙΖΑ ο Τέρενς Κουίκ (Βίντεο)

Ορκίστηκε πίστη στον… ΣΥΡΙΖΑ ο Τέρενς Κουίκ (Βίντεο)

Ο Τέρενς Κουίκ ορκίστηκε βουλευτής, αντικαθιστώντας τον Θανάση Παπαχριστόπουλο που παραιτήθηκε από τους ΑΝΕΛ, ξεκαθαρίζοντας πως θα στηρίξει την κυβέρνηση.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο, σε μια άδεια αίθουσα, πριν ξεκινήσει ο προγραμματισμένος κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του , ο αντιπρόεδρος της βουλής Μάριος Γεωργιάδης διάβασε την επιστολή που απέστειλε ο Τέρενς Κουίκ προς τον πρόεδρο της βουλής, με την οποία γνωστοποιεί πως επιθυμεί η ψήφος του να προσμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Στην επιστολή του, ο Τέρενς Κουίκ αναφέρει:

Κύριε πρόεδρε του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Μετά την σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος Ανεξάρτητος Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάση το ΣΥΝΟΛΟ του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό του τον Δεκέμβριο 2018, τα τότε τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Δηλαδή ισχύει ό, τι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό Συμβούλιο και το επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου: «Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με την δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου, δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».