Αρχική Eπικαιρότητα To υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει τη νέα άδεια στον Κουφοντίνα

To υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει τη νέα άδεια στον Κουφοντίνα

Αλαλούμ επικρατεί για τον αν θα χορηγηθεί ή όχι νέα άδεια από τις φυλακές στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για εγκλήματα της οργάνωσης 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Το βράδυ του Σαββάτου πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης διέψευσαν, την είδηση για τη χορήγηση νέας εξαήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα ενώ οι ίδιες πηγές του Υπουργείου διευκρινίζουν ότι δεν χορηγήθηκε νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, και οι πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό που είδαν το φως της δημοσιότητας, βασίζονται σε παρανόηση σχετικά με την επιμέτρηση των οδοιπορικών και του υπολογισμού της άδειας των κρατουμένων.

Νωρίτερα, μέσω δημοσιευμάτων, γινόταν λόγος ότι του δόθηκε άλλη μία άδεια η οποία θα ξεκινούσε, μάλιστα, στις 28 Φεβρουαρίου και θα διαρκούσε έξι ημέρες, αντί για τέσσερις όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Όπως επισημαίνουν, σε περίπτωση που αιτηθεί νέα άδεια ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια, τότε δεν θα ισχύουν τα οδοιπορικά, εξαιτίας των οποίων του χορηγούνταν πρόσθετα δύο ημέρες άδεια. Κι αυτό γιατί η απόσταση μειώθηκε εξαιτίας έργων στο Μαλιακό με αποτέλεσμα πλέον να μην συμπληρώνεται η απόσταση των 300 χιλιομέτρων που απαιτείται μέχρι το σπιτι του στο Βαρνάβα Αττικής. Προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάργηση των οδοιπορικών, το συμβούλιο δεν αποκλείεται να του χορηγήσει εξ αρχής εξαήμερη άδεια, αντί για τις 4 + 2 που του δίνονταν μέχρι σήμερα.