Αρχική Eπικαιρότητα Τσίπρας κατά Καμμένου με «καβαφικά πυρά» – «Θα γινόσουν δεύτερος Σαμαράς»

Τσίπρας κατά Καμμένου με «καβαφικά πυρά» – «Θα γινόσουν δεύτερος Σαμαράς»

Κόντρα σε υψηλούς, ποιητικούς τόνους μεταξύ  του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να επιτίθεται στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον πως έβαλε στο  στόχαστρο του την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός, τον κατηγόρησε ευθέως πως ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Όπως είδατε είμαι εδώ, όχι για να ακολουθήσω την εντατική προσπάθεια που καταβάλετε τις τελευταίες μέρες να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας των 4 τελευταίων ετών. Δεν θα μπω σε ψυχαναλυτικές αναλύσεις. Αναφερθήκατε 4 φορές, λες και κάποιος σας το ζήτησε, ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή και στη ΝΔ και μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι ενός αγαπημένου ποιήματος, το οποίο σας το αφιερώνω κ. Καμμένε» , συνέχισε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο ποίημα «η Πόλις«, του Κωνσταντίνου Καβάφη:

«Καινούριους τόπους δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί».

«Και σας το αφιερώνω», είπε, «κυρίως γιατί πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα, ίσως και σε λίγους μήνες, αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε 4 χρόνια τώρα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε: «σας διαβεβαιώνω ότι θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση που στηρίξατε επί 4 χρόνια, μπροστά σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα και θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε και αυτός με ποίημα, και συγκεκριμένα τον «Ματρώζο» του Στρατήγη, λέγοντας «αν ζητιάνοι σαν και με δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα». Στην συνέχεια αποχώρησε, εμφανώς φορτισμένος.