Αρχική Ν. Μεσσηνίας 400.000 από Χαρίτση για ζημιές στο Δήμο Καλαμάτας

400.000 από Χαρίτση για ζημιές στο Δήμο Καλαμάτας

Με το ποσό των 400.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Καλαμάτας, με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από καιρικά φαινόμενα, τα οποία έπληξαν το δήμο.

Χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας βρέθηκε στην Αθήνα, στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου παρουσίασε τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο δήμο, μετά τις τελευταίες συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στην ορεινή ζώνη της περιοχής Αλαγονίας, σε εκείνην του Ελαιοχωρίου, καθώς και στις ορεινές περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Θουρίας και Αρφαρών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η εκτίμηση της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι πως το κόστος των επισκευών ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, ενώ ήδη έχει διατεθεί από το δήμο ποσό 70.000 ευρώ, στο πλαίσιο εγκατεστημένης εργολαβίας αποκατάστασης.
Ο δήμαρχος ζήτησε να κηρυχθεί ολόκληρος ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς υπάρχουν ζημιές και στην περιοχή του κάμπου και να διατεθεί ποσό για την αποκατάστασή τους. Ο Δήμος Καλαμάτας μέχρι τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου θα έχει προχωρήσει σε εκτιμήσεις για τις εργολαβίες αποκατάστασης και μέσα στην εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί και οι σχετικές μελέτες.
Στο μεταξύ, όπως αναφέρθηκε, έφθασαν τα συρματοκιβώτια (ζαρζανέτ) που είναι αναγκαία για την αποκατάσταση του δρόμου από τις Πηγές προς την Αλαγονία και σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτησή τους.

Πηγή: eleftheriaonline.gr