Αρχική Περ. Πελοποννήσου Β.Γούργαρης: “Ενίσχυση των μπλόκων, στήσιμο νέων και κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών”...

Β.Γούργαρης: “Ενίσχυση των μπλόκων, στήσιμο νέων και κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών” (Βίντεο)

Χαιρετίζουμε τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις βαριές επιπτώσεις από την ΚΑΠ της Ε.Ε. 

Στηρίζουμε το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων τους. 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που από την πρώτη στιγμή χτυπάει τον αγώνα της αγροτιάς με αυταρχισμό, ψέματα και συκοφαντίες. 

Από την πρώτη κιόλας μέρα που άρχισε το στήσιμο των μπλόκων κλήθηκαν να δικαστούν την πρώτη Μάρτη 8 μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας και 2 ακόμη αγρότες με την κατηγορία ότι παρότρυναν τους συναδέλφους τους να στήσουν μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας. 

Η απάντηση των αγροτών ήταν άμεση, ενίσχυση των μπλόκων, στήσιμο νέων και κλιμάκωση του αγώνα, ενώ κύμα συμπαράστασης εκδηλώθηκε από τους φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος. 

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο γνωστός αγροτοπατέρας Χρήστος Τσάμης πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Μαντινεία που βρήκε σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή να συκοφαντήσει τον αγώνα των αγροτών ως υποκινούμενο, βάζοντας γερά πλάτη στην Κυβέρνηση. 

Την ώρα που οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της Μαντινείας υποφέρουν από τα γενικότερα προβλήματα, που χτυπιούνται από τα καιρικά φαινόμενα, που κάθε τόσο πνίγονται από τις πλημύρες, για τον κύριο Πρόεδρο προέχει η υπονόμευση του αγώνα της αγροτιάς. 

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κοσμούσε με την παρουσία του τις φιέστες στη Τρίπολη του πρώην Υπουργού Αγροτική Ανάπτυξης κ. Αποστόλου. Που βοηθούσε τον κύριο Τσιρώνη να κατά-ΓΡΑΨΕΙ τα προβλήματα των αγροτών σε Δάρα – Κανδύλα – Λεβίδι, να τα μελετήσει και να δώσει λύσεις στο βαθμό που μπορούν να δοθούν!!! 

Δηλαδή να δώσει λύσεις στη βάση των δημοσιονομικών δεδομένων όπως λέει τώρα ο νέος υπουργός κ. Αραχωβίτης. 

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μαζί με τον κ. Τατούλη λέγανε στους κτηνοτρόφους ότι με τα κτηνοτροφικά πάρκα θα διαθέσουν και μάλιστα σε καλές τιμές τα προϊόντα τους, το γάλα και το κρέας. Λέγανε στους αγροτοκτηνοτρόφους ότι με τα δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων θα βγάλουν από τη μέση τους μεσάζοντες. 

Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι έχουν πείρα, δεν τρώνε σανό. 

Με έκπληξη είδαμε τον κ. Τζιούμη την Τρίτη 5-2-2019 να παρουσιάζει τον κύριο Τσάμη υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο, σαν το νέο που θα οδηγήσει το Δήμο Τρίπολης στο αύριο. 

Είναι και αυτό ένα γεγονός για να βγάλουν συμπεράσματα οι αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας, για το ρόλο των «άχρωμων και άοσμων» συνδυασμών. 

Να ενισχύσει τη Λαϊκή Συσπείρωση για να ανέβει το επίπεδο διεκδικήσεων, για να έχει στήριγμα στους αγώνες τους. 

Βαγγέλης Γούργαρης, 
Περιφερειακός Σύμβουλος, 
υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης