Αρχική Ν. Κορινθίας Σημαντικά έργα οδοποιίας για την βελτίωση της καθημερινότητας από την Δημοτική Αρχή...

Σημαντικά έργα οδοποιίας για την βελτίωση της καθημερινότητας από την Δημοτική Αρχή Αλ.Πνευματικού (Βίντεο)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων,  Αλέξανδρος Πνευματικός, σχετικά με την υπογραφή των συμβάσεων τριών σημαντικών έργων οδοποιίας που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των δημοτών.

Στα τρία έργα που ανακοινώθηκαν συγκαταλέγονται, ένα έργο προϋπολογισμού 900.000€ και αφορά την Δημοτική Ενότητα Άσσου- Λεχαίου, ένα προϋπολογισμού 850.000€ και αφορά την Δημοτική Ενότητα Σαρωνικού και τέλος ένα προϋπολογισμού 850.000€ και αφορά την Δημοτική Ενότητα Τενέας.

Για τα προαναφερθέντα έργα αρχικά εκπονήθηκαν εκτεταμένες μελέτες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κορινθίων, ακολούθως δημοπρατήθηκαν και αναδείχθηκαν οι ιδιωτικές εταιρίες που έδωσαν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Ο κος Πνευματικός υπενθύμισε ότι ήδη έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις για την δημοτική οδοποιία της Κορίνθου, έργο προϋπολογισμού 4.300.000€ και την οδοποιία της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας, προϋπολογισμού περίπου 700.000€.

Στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι αυτή την στιγμή οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την έναρξη των εργασιών, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα ξεπεραστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς παρουσιάζονται μεγάλες ανάγκες  ιδιαίτερα στην οδοποιία της Κορίνθου.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ενημέρωσε ότι εκτός από τα έργα οδοποιίας και την κατασκευή πεζοδρομίων, υλοποιούνται και έργα που αφορούν πλινθοδομές στις Τοπικές Κοινότητες Στεφανίου και Αγιονορίου. Επιπροσθέτως, ανέφερε ενδεικτικά τις μελλοντικές παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στην πόλη της Κορίνθου και είναι σε προτεραιότητα στις οδούς Αδειμάντου, Αράτου, Νοταρά, Οδ. Ανδρούτσου, Αγίας Άννης και τις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή Καλλιθέας- Νεάπολης.

Με την εξασφάλιση των σημαντικών εκπτώσεων για αυτά τα τρία έργα που υπογράφηκαν σήμερα (7/2/19), δίνεται η δυνατότητα στις Τεχνικές Υπηρεσίες να προετοιμάσουν αντίστοιχες μελέτες νέων έργων οδοποιίας.

Άλλη μία συμβολή του Δήμου Κορινθίων στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας είναι ότι μέσα από αυτά τα έργα δίνεται η δυνατότητα εργασίας στους συμπολίτες μας.

Καταληκτικά, ο Δήμαρχος Κορινθίων υπογράμμισε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή συνεχίζει ακάθεκτα το δημιουργικό της έργο, τονίζοντας την ικανότητά της να διαχειρίζεται άριστα τα οικονομικά του Δήμου, προκειμένου να υλοποιεί απαραίτητα έργα, για τα οποία δεν εξασφαλίζεται από κάπου αλλού χρηματοδότηση. Καταγράφονται όλες οι ανάγκες που υπάρχουν στον Δήμο Κορινθίων και μεθοδικά εκπονούνται μελέτες και τεχνικές εκθέσεις, ώστε στοχευμένα να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις όπου κρίνονται αναγκαίες.