Αρχική Eπικαιρότητα Τελεσίγραφο Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο: Αν δεν παραιτηθείς μέχρι αύριο το πρωί θα...

Τελεσίγραφο Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο: Αν δεν παραιτηθείς μέχρι αύριο το πρωί θα σε διαγράψω

Τελεσίγραφο στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του μέχρι αύριο το πρωί  αλλιώς θα τον διαγράψει φέρεται να έδωσε ο Πάνος Καμμένος στον βουλευτή στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ με τον κ. Παπαχριστόπουλο να συμμετέχει στην συνεδρίαση αλλά να μην μιλάει σε κανέναν και μετά από όσα άκουσε από τον κ. Καμμένο αποχώρησε ενώ και η συνεδρίαση των ΑΝΕΛ κράτησε ελάχιστα λεπτά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος έδωσε μία μικρή παράταση στην παραίτησή του, έως την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να ψηφίσει πρώτα υπέρ της κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί το τελεσίγραφο του κ. Καμμένου να παραιτηθεί πριν υπογραφεί το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤο οπότε οδεύει προς διαγραφή.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Παπαχριστόπουλος είχε πει: «Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών», είχε δηλώσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος την περασμένη Παρασκευή. «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες», πρόσθεσε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Σήμερα η ετυμηγορία για την τύχη της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Να σημειωθεί ακόμη ότι σήμερα, εκτός απροόπτου αναμένεται να παραδοθεί και η «ετυμηγορία» της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφορικά με την τύχη της ΚΟ των ΑΝΕΛ εάν μείνει με 5 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ισχύον άρθρο 15, παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής που επικαλέστηκε ο κ. Βούτσης, παρότι ο κ.Καμμένος έχει έξι βουλευτές αυτή τη στιγμή και στην περίπτωση που παραιτηθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μένει τυπικά με πέντε βουλευτές, η ΚΟ του διαλύεται. Και αυτό γιατί ένας εκ των πέντε είναι ο Αριστείδης Φωκάς ο οποίος έχει εκλεγεί στη Βουλή με την Ενωση Κεντρώων (ακολούθως ανεξαρτητοποιήθηκε και πριν λίγες ημέρες πήρε μεταγραφή στους ΑΝΕΛ).

Και μπορεί ο κ. Παπαχριστόπουλος να μην ανεξαρτητοποιείται αλλά να παραιτείται και να παραδίδει την έδρα του, αλλά πρώτος επιλαχών είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει θέσει εαυτόν εκτός ΑΝΕΛ και έχει προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι ο κ. Καμμένος, εξαιτίας του Θανάση Παπαχριστόπουλου, θα μείνει με λιγότερους από 4 εκλεγμένους με τους ΑΝΕΛ βουλευτές και η ΚΟ θα διαλυθεί.

Ωστόσο, ήδη από την περασμένη Παρασκευή επιχειρείται διάσωση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου και του Ποταμιού. Αρχικά επιχειρήθηκε με αλλαγή του κανονισμού της Βουλής και ύστερα από την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Βούτση στην οποία ανέφερε ότι δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο γιατί παρουσιάζεατι ως εκβιαζόμενος εφευρέθηκε ένα άλλο… τρικ για τη διάσωση του πρώην συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα: Το θέμα παρεπέμφθηκε στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να γνωμοδοτήσει για το πώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί ο Κανονισμός. Ο κ. Καμμένος έχει ήδη καταθέσει υπόμνημα με το πώς κατά την άποψή του έπρεπε να ερμηνεύεται ο Κανονισμός.

Το tweet του Πάνου Καμμένου