Αρχική Ν. Κορινθίας Αλ.Πνευματικός: “Τουριστική επένδυση 2.000.000 ευρώ στον χώρο των Δημοτικών Σφαγείων” (Βίντεο)

Αλ.Πνευματικός: “Τουριστική επένδυση 2.000.000 ευρώ στον χώρο των Δημοτικών Σφαγείων” (Βίντεο)

Σε δηλώσεις προέβη ο Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, σχετικά με την αναφορά Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του κου Μουρούτσου και των υπαλλήλων του, για το θέμα των δημοτικών σφαγείων.


Στο εν λόγω κείμενο γίνεται λόγος για τσαπατσουλιά, μικροπολιτική και μιζέρια, ενώ αφήνουν αιχμές σχετικά με το ποσό εκμίσθωσης του χώρου, αλλά και για την ίδια την έρευνα που έκανε ο Δήμος και κόστισε 25.000 ευρώ, κατηγορώντας την Δημοτική Αρχή μάλιστα, ότι δεν την αξιοποίησε. Δυστυχώς, αυτά τα σημαντικά και μεγάλα ζητήματα του Δήμου Κορινθίων δεν τολμούν να τα θίξουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου περιορίζονται σε τακτικές λαϊκισμού, καθώς γνωρίζουν ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή κάνει το καθήκον της και με το παραπάνω.


Ο κος Πνευματικός δεν δίστασε να ενημερώσει σχετικά με την συμμετοχή του Δήμου σε προηγούμενη πρόσκληση στα πλαίσια προγράμματος ΕΣΠΑ όπου δόθηκαν 25.000€, τα οποία δαπανήθηκαν για την εκπόνηση προμελέτης που αφορούσε την αποκατάσταση του χώρου των δημοτικών σφαγείων. Σύμφωνα με το πόρισμα αυτής της προμελέτης, ο Δήμος Κορινθίων θα έπρεπε να καταβάλει ποσό που ανέρχεται στα 2.000.000€ για την διενέργεια εργασιών αποκατάστασης του ακινήτου, κάτι το οποίο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου καθώς η απόσβεση της επένδυσης θα ήταν δύσκολη και χρονοβόρα, αλλά ακόμη δυσκολότερο θα ήταν να υπάρξει από όλο αυτό κάποιο κέρδος για τον ίδιο τον Δήμο Κορινθίων.


Το συμφέρον του Δήμου εξυπηρετήθηκε καλύτερα με την διεξαγωγή διαγωνισμού για την ανεύρεση ιδιώτη, ο οποίος θα καταβάλει αδιαλείπτως το ποσό των 410 ευρώ μηνιαίως και θα δαπανήσει ένα μεγάλο κεφάλαιο, περίπου το ίδιο με αυτό που διατυπώνεται στην προμελέτη, ώστε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες βελτιστοποίησης και λειτουργικής αναβάθμισης του κτιρίου.


Ο Δήμαρχος Κορινθίων απευθυνόμενος στους δημότες, τόνισε ότι στον χώρο θα γίνει μία σημαντική τουριστική επένδυση που θα αποφέρει χρήματα στα ταμεία του Δήμου, ενώ μετά την λήξη του συμβολαίου το ακίνητο θα παραμείνει στον Δήμο Κορινθίων ως ένα περιουσιακό στοιχείο ανυπολόγιστης αξίας, πιθανότατα μεγαλύτερης από της αρχικής. Αυτή η επένδυση σηματοδοτεί την ανάπτυξη που οραματίζεται η Δημοτική Αρχή για τον τόπο και αναμένεται ότι θα προσελκύσει και άλλες επενδύσεις και ιδιωτικές πρωτοβουλίες στην ευρύτερη περιοχή.


Καταληκτικά, η απάντηση στις εξυπνάδες και τις προκλήσεις όσων προσπαθούν να σφετεριστούν έργα που έχουν μελετηθεί διεξοδικά και έχουν οργανωθεί μεθοδικά από την σημερινή Δημοτική Αρχή και επιθυμούν να τα παρουσιάσουν ως δικά τους, δίνεται με την υλοποίηση έργων που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών. Με δράσεις που θέτουν τα θεμέλια στις ιδιωτικές επενδύσεις, όπως αποδεικνύεται από τις εξαγγελίες πληθώρας έργων,μεγάλης αξίας που θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Κορινθίων. Με την διασφάλιση των απαραίτητων υποδομών, την οριοθέτηση βιομηχανικής ζώνης και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που συνδράμουν στην πραγματοποίηση και ολοκλήρωση όλων αυτών των έργων.


Κλείνοντας ο Δήμαρχος, άφησε αιχμές για μία υποκινούμενη, στοχευμένη και κατά το δοκούν αντιπολίτευση από την συγκεκριμένη παράταξη, η οποία δεν θα υπήρχε εάν δεν υπήρχαν διεκδικήσεις του κου Μουρούτσου από τον Δήμο.