Αρχική Ν. Αργολίδος Ο Νικόλαος Κολλιόπουλος υποψήφιος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Ο Νικόλαος Κολλιόπουλος υποψήφιος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Ονομάζομαι Νικόλαος Κολλιόπουλος, είμαι 28 ετών και μεγάλωσα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Το καλοκαίρι του 2013 αποφοίτησα με «Άριστα» από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και από τον Οκτώβρη του 2014 μέχρι τον Δεκέμβρη του 2018 πραγματοποίησα σπουδές διδακτορικού επιπέδου στο Ινστιτούτο Μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έχοντας λάβει υποτροφία από τη Βρετανική κυβέρνηση και από το Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Το θέμα της διατριβής μου εστίαζε στην επίλυση προβλημάτων από τους κλάδους της Μαθηματικής Ανάλυσης και της σύγχρονης Θεωρίας Πιθανοτήτων, με εφαρμογές στη διαχείριση ρίσκων για την αντιμετώπιση μελλοντικών οικονομικών κρίσεων.

Η εργασία μου βραβεύτηκε στις αρχές του 2018 από την εταιρεία G-Research, ως μια από τις καλύτερες στον κλάδο των Μαθηματικών των Χρηματοοικονομικών για το έτος 2017, ενώ ένα μεγάλο μέρος της έχει ήδη δημοσιευτεί στο γνωστό περιοδικό SIAM Journal on Financial Mathematics. Ως φοιτητής είχα διακριθεί σε διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών, κατακτώντας 3 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια, ενώ τα τελευταία χρόνια είμαι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του παραρτήματος της στην Αργολίδα.

Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά αφορά σε μεγάλο βαθμό τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, μέσω της υιοθέτησης διεθνώς αναγνωρισμένων μεθόδων, και της στήριξης και της καθοδήγησης των μαθητών της πόλης μας ανάλογα με τα ταλέντα και τις ανάγκες τους. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ανάπτυξη των εφαρμοσμένων επιστημών κατά τα διεθνή πρότυπα, η οποία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. Για παράδειγμα, είναι εφικτή η εισαγωγή πρωτοποριακών μεθόδων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, και η ανάπτυξη του επιστημονικού τουρισμού μέσω της οργάνωσης πανελλήνιων και διεθνών συνεδρίων.  Τέλος, με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η προώθηση της τέχνης και του αθλητισμού στην πόλη μας.
Με εκτίμησηΝικόλαος Κολλιόπουλος

κάτοχος διδακτορικού ινστιτούτου Μαθηματικών Πανεπιστημίου Οξφόρδης