Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσήνη: Τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες στη Μπούκα

Μεσσήνη: Τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες στη Μπούκα

Εκτεταμένες ζημιές από τη χθεσινή νεροποντή υπέστησαν καλλιέργειες πατάτας στην περιοχή Μπούκα της Μεσσήνης. Σε λίμνες μετατράπηκαν αρκετές εκτάσεις και οι παραγωγοί είδαν για τρίτη φορά να πλημμυρίζουν τα κτήματά τους ενώ η αναμενόμενη σοδειά τους έχει πλέον καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Οι αγρότες της περιοχής ζητούν να λάβουν τις αποζημιώσει που δικαιούνται και να μην πέσουν για ακόμα μια φορά θύματα της γραφειοκρατίας. Ειδικότερα, αποζημίωση δικαιούνται μόνο όσα αγροτεμάχια έχουν αναπτυγμένους βλαστούς πατάτας οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές και  είναι καταχωρημένα στο ΟΣΔΕ. Στα περισσότερα χωράφια όμως ο σπόρος δεν έχει προλάβει να βλαστήσει και η σχετική εφαρμογή του ΟΣΔΕ δεν λειτουργεί, καταγγέλλουν οι αγρότες.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως η καταστροφή είναι μεγάλη και άμεσα θα γίνουν οι διανοίξεις των καναλιών και άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να βρουν διέξοδο τα νερά τα οποία έχουν μετατρέψει σε λίμνες τα χωράφια. Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ενημέρωση που έχει κάνει ο Δήμος στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Φάνη Κουρεμπέ τον οποίο και περιμένει να επισκεφθεί την περιοχή.