Αρχική Ν. Αρκαδίας Απίστευτο: Πρόστιμο 240.000 € σε κτηνοτρόφο για παράνομο ποιμνιοστάσιο στην Αρκαδία!

Απίστευτο: Πρόστιμο 240.000 € σε κτηνοτρόφο για παράνομο ποιμνιοστάσιο στην Αρκαδία!

Η Πολεοδομία επέβαλλε πρόστιμο ύψους 240 χιλιάδων ευρώ σε κτηνοτρόφο για παράνομο ποιμνιοστάσιο, έξω από το χωριό Βάστα Μεγαλόπολης.

Εκεί βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας που τόνισε: “Το Δημόσιο και οι υπηρεσίες του αυτή τη φορά εξάντλησαν την αυστηρότητά τους και έδειξαν το σκληρό πρόσωπό τους σε έναν άνθρωπο της υπαίθρου, σε έναν άνθρωπο που παλεύει να ζήσει την οικογένειά του σε ένα χωριό της Αρκαδίας.

Διευκρινίζοντας εξαρχής πως όλοι πρέπει να τηρούμε την νομιμότητα, οφείλω να πω πως με προβλημάτισε ιδιαίτερα η περίπτωση του εν λόγω ανθρώπου και για αυτό θέλησα να μοιραστώ μαζί σας το όλο θέμα, θεωρώντας πως αυτό είναι και το σωστό.

Το θέμα γνωστοποιήθηκε σε μένα και στον συνάδελφο Γιώργο Ρουμελιώτη κατά τη διάρκεια επίσκεψής μας στην Βάστα για ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Το πρόστιμο είναι βέβαιο πως δεν μπορεί να πληρωθεί από τον κτηνοτρόφο και θεωρώ πως πρέπει να βρεθεί λύση και να πληρωθεί ένα συμβολικό ποσό και να γίνουν και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την νομιμοποίηση του ποιμνιοστασίου (κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εξαρχής και σε αυτό δεν αντιλέγει κανείς).”

Πηγή: kalimera-arkadia.gr