Αρχική Ν. Αρκαδίας Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την πρώτη Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την πρώτη Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη επισκέφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής συνοδευόμενος από τον Α Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Δημητρόπουλο, το Γενικό Γραμματέα κ. Βασίλη Αθανασιάδη και τον Πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος κ. Γιάννη Σαμπράκο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με κύριο άξονα τις  σύγχρονες δυνατότητες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας  μέσω προγραμμάτων και επενδύσεων, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η ενσωμάτωση νέων κατηγοριών επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα στο Επιμελητήριο  Αρκαδίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την  ίδρυση της Περιφερειακής Τράπεζας ,  «τα επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα έχουν κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία της δημιουργίας της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο»  τόνισε ο κ. Τατούλης στη διάρκεια της συζήτησης.

Ο κ. Τρουπής με τη σειρά του αναφέρθηκε στην στήριξη της πρωτοβουλίας από τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου: «Ο Επιμελητηριακός κόσμος στηρίζει ενεργά τις προσπάθειες που δίνουν προοπτική στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της επιχειρηματικής κοινότητας και δύνανται να δημιουργήσουν συνθήκες ομαλής ανάκαμψης της οικονομίας.  Η συνεισφορά των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την απαιτούμενη ανάπτυξη, την χρηματοδότηση των αναγκών της επιχειρηματικότητας, δηλαδή της τοπικής οικονομίας και κατ’ επέκταση την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής» .

Επιπλέον, στη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε η κοινή υποβολή προτάσεων σε Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα, τα οποία μπορούν να προσφέρουν νέα εργαλεία για καινοτόμες δράσεις, τόσο σε επίπεδο πολιτικής όσο και μεταφοράς τεχνογνωσίας και δικτύωσης των επιχειρήσεων.