Αρχική Eπικαιρότητα Στον ΣΥΡΙΖΑ προσχωρούν οι 6 ανεξάρτητοι βουλευτές – Ανάμεσά τους και ο...

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσχωρούν οι 6 ανεξάρτητοι βουλευτές – Ανάμεσά τους και ο Παπαχριστόπουλος

Δηλώνουν ότι στο εξής επιθυμούν να προσμετράται στη συμπολίτευση η ψήφος τους σε νομοσχέδια
Κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 εδρών έχει και πάλι η κυβέρνηση, μετά την προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ των έξι βουλευτών, που παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στην πρόσφατη διαδικασία που κίνησε με πρωτοβουλία του ο πρωθυπουργός μετά την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων απ’ αυτήν.

Ειδικότερα, με επιστολές που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής οι κ.κ. Κώστας Ζουράρις, Έλενα Κουντουρά, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα και Βασίλης Κόκκαλης, δηλώνουν ότι από εδώ και πέρα επιθυμούν η ψήφος τους να προσμετράται στις ψήφους της συμπολίτευσης σε όλα τα νομοσχέδια που ψηφίζονται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.

Ο κ. Ζουράρις διευκρινίζει, ότι της δήλωσης του εξαιρεί μόνο την ψηφοφορία για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, εάν αυτή δεν διεξαχθεί με ονομαστική ψηφοφορία. «Σας γνωρίζω ότι σε συνέχεια της θετικής ψήφου που έδωσα επί της προτάσεως εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επιθυμώ εφεξής σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος μου να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολιτεύσεως» αναφέρει ο κ. Ζουράρις και προσθέτει ότι της δηλώσεως του αυτής, εξαιρεί «την ψηφοφορία περί ΠΓΔΜ, εάν αυτή, καθ’ υπόθεσιν, δεν διεξαχθεί ονομαστικώς».

Ο Βασίλης Κόκκαλης αναφέρει: «Σε συνέχεια της θετικής ψήφου που έδωσα στην πρόταση εμπιστοσύνης για την ανανέωση της κυβερνητικής θητείας και προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες ως προς την αρχή της δεδηλωμένης, επιθυμών εφεξής, σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος μου να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολίτευσης».

«Επειδή επιθυμώ να συμβάλω στην προάσπιση του κύρους του κοινοβουλίου, καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία του, με την αποφυγή σπατάλης χρόνου και ενέργειας σε συνεχείς ονομαστικές ψηφοφορίες, παρακαλώ λάβετε υπόψη σας, ότι σε συνέχεια της θετικής ψήφου που έδωσα επί της πρότασης εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, επιθυμώ εφεξής για νομοσχέδια που προτείνει η κυβέρνηση και για τα οποία δεν ζητείται ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος μου να προσμετράται με εκείνες των βουλευτών της συμπολίτευσης» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Σπύρος Δανέλλης.

«Θεωρώ καθήκον και υποχρέωσή μου, όπως πρέσβευε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, να πω ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να υπηρετήσουμε μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, υπερβαίνοντας τις παραπλανητικές «ετικέτες» Αριστεράς, Κέντρου και Δεξιάς», αναφέρει η Κατερίνα Παπακώστα και δηλώνει ότι σε συνέχεια της θετικής ψήφου που έδωσε επί της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία και προκειμένου να ολοκληρωθεί το νομοθετικό της έργο για την ανακούφιση των Ελληνίδων και Ελλήνων στην καθημερινότητά τους, επιθυμεί εφεξής η ψήφος της να προσμετράται με αυτές των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Πηγή: news.gr