Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Κηδεύτηκαν οι 3 άτυχες γυναίκες, που σκοτώθηκαν στην ταβέρνα

Καλαμάτα: Κηδεύτηκαν οι 3 άτυχες γυναίκες, που σκοτώθηκαν στην ταβέρνα

Εκατοντάδες Καλαματιανοί σε κλίμα πόνου και οδύνης αποχαιρέτησαν σήμερα τις 3 γυναίκες εργαζόμενες, που έχασαν τη ζωή τους στην ταβέρνα “Διόνυσος”, το βράδυ της Υπαπαντής, στην Παραλία της Καλαμάτας, από διαρροή και ανάφλεξη υγραερίου.

Ηταν η τελευταία πράξη της τραγωδίας που συγκλόνισε τη μεσσηνιακή κοινωνία και το πανελλήνιο.

Στις 2 το μεσημέρι έγινε η κηδεία της 53χρονης Ελένης Μπιτσώνη – Κουβάτσου, συζύγου του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, παρουσία πλήθους κόσμου, στο νεκροταφείο Καλαμάτας. Την άτυχη γυναίκα συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας με παραδοσιακές στολές, καθώς ήταν στέλεχος του Μορφωτικού και είχε διατελέσει και πρόεδρός του. Τραγικό πρόσωπο στη διαδρομή μέχρι την τελευταία κατοικία ήταν ο σύζυγός της Γρηγόρης, με εμφανή τα σημάδια από τα εγκαύματα στα χέρια του, από την απέλπιδα προσπάθειά του να απεγκλωβίσει τις 3 γυναίκες από την κουζίνα.

Στις 3 το μεσημέρι, στο ναό της Ανάστασης στην Παραλία, έγινε η κηδεία της 46χρονης Αδαμαντίας Κωνσταντινέα – Βουγιουκλή, μητέρας 4 κοριτσιών, παρουσία πολύ κόσμου. Στη νεκρώσιμη ακολουθία προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ μεταξύ των συγγενών που αποχαιρέτησαν την Αδαμαντία ήταν και ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, ξάδελφός της. Παρέστησαν καθηγητές και μαθητές από το Μουσικό Σχολείο, καθώς η μία από τις κόρες της Αδαμαντίας φοιτά στο σχολείο.

Στις 5 το απόγευμα, στο νεκροταφείο, έγινε η κηδεία της 52χρονης Ελένης Πανουσοπούλου. Συγγενείς και αρκετοί φίλοι και γνωστοί έσπευσαν να την ασπαστούν για τελευταία φορά.

Πηγή: eleftheriaonline.gr