Αρχική Ν. Μεσσηνίας Συνάντηση Στ. Αραχωβίτη με κτηνοτρόφους της Μεσσηνίας

Συνάντηση Στ. Αραχωβίτη με κτηνοτρόφους της Μεσσηνίας

Την αποφασιστικότητα του υπουργείου να προφυλάξει τους Έλληνες κτηνοτρόφους καθώς και τα ελληνικά προϊόντα, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης μετά τη συνάντηση που είχε με κτηνοτρόφους από τη Μεσσηνία.

Από την πλευρά τους οι Μεσσήνιοι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τη μη απορρόφηση των περίπου 1.000 τόνων γάλακτος της περιοχής τους από τυροκόμους.

Για άμεση λύση στο πρόβλημα μίλησε από τη μεριά του ο υπουργός, σημειώνοντας ότι έμποροι της περιοχής ισχυρίζονται πως υπάρχει επάρκεια σε τυριά, με τον ίδιο να δηλώνει «αυτό που ξέρει το υπουργείο από τις υπηρεσίες του είναι ότι αποθέματα δεν υπάρχουν».

Παράλληλα ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι αυτό που υπάρχει από την πλευρά της βιομηχανίας είναι «ένας ανταγωνισμός και μια ώθηση των τιμών προς τα κάτω» κάτι που «πολλές φορές οδηγεί σε αθέμιτες πρακτικές».

Ο αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε ότι μέσω των ελέγχων, οι οποίοι έχουν ενταθεί κατά τη διάρκεια του περασμένου διαστήματος «η βιομηχανία έχει πάρει και αυτή το μήνυμα και έχει καταλάβει ότι για να υπάρξει ποιοτικό προϊόν, για να υπάρξει ποιοτικό τυρί, θα πρέπει οπωσδήποτε να στηριχθεί ο παραγωγός, τόσο στις ποσότητες που παράγει όσο και στις τιμές που απολαμβάνει» συμπληρώνοντας πως «σε διαφορετική περίπτωση όταν οι κτηνοτρόφοι εγκαταλείψουν την παραγωγή δεν θα υπάρχει ελληνικό γάλα, δεν θα υπάρχει ποιοτικό γάλα για να παραχθεί η ελληνική φέτα και ελληνικά τυριά. Γιατί η ελληνική φέτα και τα ελληνικά τυριά με άλλης προέλευσης γάλα προφανώς δεν γίνονται».

Ικανοποιημένοι από όσα άκουσαν εμφανίστηκαν, μετά το πέρας της συνάντησης, οι κτηνοτρόφοι από τη Μεσσηνία, δηλώνοντας πως «το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι χύνουμε το γάλα το οποίο δεν μπορεί να απορροφηθεί» καθώς όπως ανέφεραν «δεν υπάρχουν τυροκόμοι να το πάρουν. Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό».

Πηγή: argolikeseidhseis.gr