Αρχική Ν. Μεσσηνίας Θρήνος στην Καλαμάτα: «Πήρα τη βαριοπούλα να σπάσω τον τοίχο για να...

Θρήνος στην Καλαμάτα: «Πήρα τη βαριοπούλα να σπάσω τον τοίχο για να τις σώσω» λέει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας

Ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας την ανείπωτη τραγωδία που στην μοιραία ταβέρνα της πόλης, όπου έμελλε να αφήσουν την τελευταία τους πνοή τρεις γυναίκες, την ώρα που εργάζονταν.

Η ανάφλεξη μίας φιάλης υγραερίου «λαμπάδιασε» την κουζίνα της ταβέρνας, πνίγοντας στους καπνούς και τις φλόγες τις τρεις άτυχες γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν ο ιδιοκτήτης και μία 27χρονη υπάλληλος.  
 Η 53χρονη Ελένη, μητέρα δύο κοριτσιών, σύζυγος του ιδιοκτήτη, μία 46χρονη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, και άλλη μία εργαζόμενη βρήκαν τραγικό θάνατο. 

Οι περιγραφές από το σημείο της τραγωδίας σοκάρουν. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανοίξει δίοδο για να σώσει τις τρεις γυναίκες. Με μία βαριοπούλα στα χέρια προσπαθεί να σπάσει τον τοίχο. 

«Πήρε τη βαριοπούλα και άρχισε να βαράει αλύπητα ο άνθρωπος, να σπάσει να μπει μέσα να γλιτώσει τον κόσμο. Είχε μπει μέσα στην φωτιά, τον τράβαγε ο κόσμος. Ξαναμπήκε ξαναβγήκε», δήλωσε ένας μάρτυρας.

«Πήγε η σύζυγός μου να αλλάξει τη φιάλη. Πήρε φωτιά. Προσπαθούσα να μπω στην κουζίνα, αλλά δεν μπορούσα. Απελπίστηκα. Πήρα τη βαριοπούλα και προσπάθησα να ανοίξω τρύπα στον τοίχο», δήλωσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Τραγικές φιγούρες οι κόρες του ιδιοκτήτη που προσπαθούν να κοιτάξουν μέσα από το καμένο κτίριο. «Ακούστε με λίγο, λίγο να δω, μπορώ να δω λιγάκι;», ζητά η μία από τις κόρες, που έχει φτάσει μέχρι την πόρτα. 

Ο ιδιοκτήτης και η 27χρονη σερβιτόρα μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο  Καλαμάτας.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr