Αρχική Ν. Μεσσηνίας Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από την τραγωδία στην ταβέρνα της Καλαμάτας (Βίντεο)

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από την τραγωδία στην ταβέρνα της Καλαμάτας (Βίντεο)

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας αλλά και ολόκληρη η χώρα την ασύλληπτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε ταβέρνα και άφησε πίσω της τρεις νεκρές και δύο τραυματίες.

Πέντε παρέες βρίσκονταν στο εσωτερικό της ταβέρνας στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, η σύζυγος του ιδιοκτήτη, που είναι και μία από τις τρεις νεκρές, κρατούσε μια φιάλη υγραερίου των 20 λίτρων και προσπαθούσε να αλλάξει τις μπουκάλες. Δούλευαν όλες οι εστίες της κουζίνας και υπήρξε διαρροή.

Στην απεγνωσμένη προσπάθειά του ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας πήρε τη βαριοπούλα και προσπάθησε να σπάσει τον τοίχο για να απεγκλωβίσει τις τρεις γυναίκες.

Οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για έξι μέτρα φλόγα. Σε πολύ μικρό διάστημα το αέριο βρήκε επαφή με την φλόγα που υπήρχε στα μάτια της κουζίνας. Ο εξαερισμός τράβηξε την φλόγα στο πάνω μέρος του καταστήματος και έχει καεί το πάνω μέρος της ταβέρνας και όχι το κάτω.

Αν είχε γίνει έκρηξη, είπε στους δημοσιογράφους ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Γεωργανάς, θα είχε “σηκωθεί” στον αέρα όλο το κτήριο καθώς υπήρχαν κι άλλες μπουκάλες στον χώρο.

Με βαριοπούλες ο ιδιοκτήτης απ’ έξω προσπάθησε να σπάσει τον τοίχο για να σώσει τις γυναίκες

Η φλόγα εγκλώβισε τους τρεις εργαζόμενους μέσα στην κουζίνα. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας με μία βαριοπούλα προσπάθησε να ανοίξει τρύπα στον τοίχο για να σώσει εγκλωβισμένες γυναίκες, ωστόσο για τις τρεις εγκλωβισμένες γυναίκες ήταν ήδη αργά.

Τις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας διερευνά το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και μάλιστα δύο φορές πήγαν την Κυριακή το πρωί για αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας.

Η Επιθεώρηση Εργασίας την Κυριακή στην ταβέρνα

Το μεσημέρι της Κυριακής στην ταβέρνα πήγε και υπάλληλος της Επιθεώρησης Εργασίας, όπως προβλέπεται σε εργατικά δυστυχήματα, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Πηγή: messinialive.gr