Αρχική Eπικαιρότητα Eνα βήμα πριν κλείσουν δρόμους οι αγρότες

Eνα βήμα πριν κλείσουν δρόμους οι αγρότες

Σε αναμμένα… τρακτέρ κάθονται οι αγρότες και περιμένουν τη στιγμή που θα θεωρήσουν κατάλληλη για να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς εθνικών οδών.

Για την ώρα, επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για συνάντηση με την κυβέρνηση, για να θέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους και να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Μέχρι τότε, τα προεδρεία των αγροτικών συλλόγων καλούν τους συναδέλφους τους να ενισχύσουν τα μπλόκα και να είναι έτοιμοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Μετά την πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, οι αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους για 7η συνεχόμενη ημέρα, συνεχίζουν με αμείωτη ένταση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, κατά τη συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια, οι αγρότες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με ενίσχυση των μπλόκων, ενώ σημείωσε ότι οι αγρότες θα προσφύγουν και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το ζήτημα του βάμβακος.

«Αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση με την κυβέρνηση, όπου θα θέσουμε το πλαίσιο αιτημάτων μας περιμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις. Ταυτόχρονα με την ενίσχυση των μπλόκων θα πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων γιατί για εμάς είναι ζήτημα επιβίωσης», πρόσθεσε και σημείωσε ότι ανάμεσα στις δράσεις τους είναι και οι αποκλεισμοί δρόμων.

Η κυβέρνηση, φοβούμενη την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ανταποκρίνεται στο αίτημα για συνάντηση, μέσω του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη, στην οποία θα συμμετάσχει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Αραχωβίτης «στο πλαίσιο του διαρκούς διαλόγου που έχουμε με τους αγρότες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί την Επιτροπή των Μπλόκων την Τετάρτη το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για συζήτηση επί των αιτημάτων που έχουν τεθεί και δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Πιστεύουμε ότι ο διαρκής διάλογος επιλύει τα προβλήματα, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα και μια σειρά αιτημάτων έχει επιλυθεί».