Αρχική Χωρίς κατηγορία Αν κατάφερνε ποτέ η Νέα Δημοκρατία να λύσει τα εσωκομματικά της ……..

Αν κατάφερνε ποτέ η Νέα Δημοκρατία να λύσει τα εσωκομματικά της ……..

Μιλάμε για ένα κόμμα που οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν να κυβερνήσει. Κάποιες μάλιστα από αυτές μιλούν ακόμη και για αυτοδυναμία. Και εκεί ξεκινούν οι σημαντικές διαφορές στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας με εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποια από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας λειτουργούν ως “βασιλικότεροι του βασιλέως” . Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, δίνουν χρίσματα ερήμην του Προέδρου ( βλέπε Δήμο Κορινθίων και Πελοπίδα Καλλίρη), μιλούν για τιμωρία στους προδότες (βλέπε Βορίδη από Καλαμάτα για όσους νεοδημοκράτες στηρίζουν άλλους υποψηφίους πλην του Παναγιώτη Νίκα)

Και πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ που αυτά τα θέματα ο Αλέξης Τσίπρας τα έχει λύσει προ πολλού. Δεν υπάρχουν δεύτερες και τρίτες φωνές στο κόμμα. Η φωνή του κόμματος είναι ο Αλέξης Τσίπρας και μόνο αυτός αποφασίζει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Για τους υποψηφίους του κόμματος και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Ανακοινώνει αυτός ότι θέλει και δεν στέλνει αντιπροσώπους.

Η Νέα Δημοκρατία τραντάζεται από τα εσωτερικά της προβλήματα. Προφανώς και υπάρχουν διάφορα καπετανάτα που ως αποτέλεσμα θα έχει να τους στοιχίσουν τις εκλογές ή να μην έχει αυτοδυναμία να κυβερνήσει. Η Νέα Δημοκρατία διχάζεται. Υπάρχουν το λιγότερο δύο δεξιοί υποψήφιοι Δήμαρχοι ανά Δήμο, υπάρχουν αρκετοί δεξιοί υποψήφιοι Περιφερειάρχες. Ο κόσμος και οι ψηφοφόροι δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ποιον δεξιό να ψηφίσουν; Και γιατί να πάρουν γραμμή από το κόμμα και να μην επιλέξουν τον δεξιό υποψήφιο που τους ταιριάζει;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί ένα ήπιο και χαμηλό προφίλ το οποίο δεν ξέρουμε αν πρέπει να συνεχιστεί έτσι ή θα πρέπει να γίνει πιο δυναμικός και πιο ηγετικός. Η εικόνα του δείχνει να αρέσει στον κόσμο, όμως κάνει καλό στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας;

Σ.Μπαλή