Αρχική Eπικαιρότητα «Survivor Ελλάδα-Τουρκία»: Οι σκληροί αγώνες, οι δυνατοί παίκτες και τα εθνικιστικά σχόλια...

«Survivor Ελλάδα-Τουρκία»: Οι σκληροί αγώνες, οι δυνατοί παίκτες και τα εθνικιστικά σχόλια (videos)


Η μεγάλη επιστροφή στους τηλεοπτικούς δέκτες του «Survivor» είναι γεγονός, με το ριάλιτι επιβίωσης να βγαίνει στον αέρα χθες Σάββατο, στις 21.00, μέσα από τον Σκάι. Κρατώντας συντροφιά για περισσότερες από τρεις ώρες στο κοινό, έδειξε από την αρχή ότι φέτος θα είναι πολύ σκληρό, με πιο αυστηρούς κανόνες και για παίκτες με γερά νεύρα.

Ξεκινώντας με βίντεο από την αναχώρηση των Ελλήνων και των Τούρκων παικτών για τον Άγιο Δομίνικο, ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Ατζούν Ιλιτζαλί -που έχουν αναλάβει χρέη παρουσιαστών- δεν καθυστέρησαν να σφυρίξουν για να αρχίσει η πρώτη ελληνοτουρκική μάχη.

24 παίκτες, δυνατοί και έτοιμοι για όλα, διαβασμένοι και καλά ενημερωμένοι από τους προηγούμενους κύκλους του πρότζεκτ, πάλεψαν για να κερδίσουν το πρώτο έπαθλο, που ήταν μία οργανωμένη καλύβα, με τους Τούρκους να παίρνουν προβάδισμα και να τερματίζουν πρώτοι με 12-9 έναντι των Ελλήνων. Η ομάδα της χώρας μας θα αναγκαστεί, έπειτα από αυτή την ήττα, να κοιμηθεί δύο νύχτες στην άμμο, καθώς δεν θα έχουν τα απαραίτητα υλικά και εφόδια να φτιάξουν το νέο τους σπίτι.

Το πρώτο επεισόδιο του «Survivor Ελλάδα-Τουρκία» έκρυβε, όμως, έναν ακόμη αγώνα. Οι δύο ομάδες έπαιξαν για το πρώτο αγώνισμα ασυλίας (σ.σ ο Σάκης Τανιμανίδης ανακοίνωσε ότι φέτος θα υπάρχουν δύο παιχνίδια ασυλίας και η ομάδα που θα έχει 2 νίκες θα κερδίζει το πολυπόθητο τοτέμ), με τους Τούρκος να κερδίζουν ξανά με 10-6.

Οι δηλώσεις του Κύπριου παίκτη για τους Τούρκους

Στο ελληνικό team συμμετάσχει και ο Κυριάκος Πελεκάνος, ένα από τα πρόσωπα που συζητήθηκε από την πρώτη στιγμή λόγω της φιλίας του με τον Σάκη Τανιμανίδη. Στο πρώτο επεισόδιο, ο Κύπριος παίκτης τράβηξε τα βλέμματα με τις δηλώσεις του για τους Τούρκους, με το εν λόγω απόσπασμα να κάνει το γύρο του διαδικτύου.

«Εκπροσωπώ ένα ολόκληρο νησί. Όποιος Κύπριος και να ήταν στη θέση μου, θα πάλευε. Είναι ιδιαίτερο για μας γιατί μεγαλώσαμε αλλιώς. Μεγαλώσαμε να βλέπουμε την τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο, με το “Δεν ξεχνώ” στα τετράδιά μας. Μεγαλώσαμε να πηγαίνουμε στρατό για δύο χρόνια και να βλέπουμε την πράσινη γραμμή. Άρα για μας είναι διαφορετικό», είπε χαρακτηριστικά.

Ελληνοτουρκικές μάχες και στο Twitter
Το Twitter πήρε φωτιά, το βράδυ του Σαββάτου, με το «Survivor» να γίνεται ένα από τα πρώτα trends. Έλληνες αλλά και Τούρκοι χρήστες έδωσαν ρεσιτάλ με τα όσα έγραψαν, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο δεν έλειψαν και τα εθνικιστικά σχόλια.

Οι αναφορές των Ελλήνων στον Παπαφλέσσα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ δεν έλειψαν και τα tweets με το όνομα του Γιώργου Αγγελόπουλου, νικητή του «Survivor 1».

Κάποιοι από τους Τούρκους χρήστες, όμως, έκαναν προκλητικά tweets, όπως «Και το 1922 ο αγαπητός μου πατέρας Κεμάλ Ατατούρκ τους δίδαξε πως να πηδούν στη θάλασσα».

ΠΗΓΗ: reader