Αρχική Ν. Κορινθίας Ο Αλ.Πνευματικός παρών στην 1η Δημόσια Διαβούλευση για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις...

Ο Αλ.Πνευματικός παρών στην 1η Δημόσια Διαβούλευση για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Βίντεο)

Στην πρώτη Δημόσια Διαβούλευση για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων, κος Αλέξανδρος Πνευματικός, όπου θέμα συζήτησης ήταν η ανεύρεση τρόπων εκμετάλλευσης αυτού του προγράμματος για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.


Το πρόγραμμα αφορά κατά κύριο λόγο μέρος του ορεινού όγκου του Νομού Κορινθίας και ορισμένους αρχαιολογικούς χώρους, όπου συμπεριλαμβάνεται και η Αρχαία Κόρινθος.


Ο Δήμαρχος Κορινθίων τόνισε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι θετική σε αυτή την πρωτοβουλία και θα συμμετάσχει στον διάλογο που θα αναπτυχθεί με συγκεκριμένες προτάσεις που περιλαμβάνουν έργα και δράσεις, οι οποίες ο Δήμος Κορινθίων φιλοδοξεί να ενταχθούν στα πλαίσια του προγράμματος. 


Επιπροσθέτως, ο κος Πνευματικός επεσήμανε την ανάγκη μέσα στα επόμενα έτη να υπάρξει συμπληρωματική χρηματοδότηση, ώστε να αυξηθεί ο όγκος των έργων που ολοκληρώνονται, καθώς αποτελεί κοινή παραδοχή η αναγκαιότητα ανάδειξης των αξιόλογων ορεινών περιοχών της Κορινθίας. Η Δημοτική Ενότητα Σολυγείας που συγκαταλέγεται σε αυτές τις περιοχές και ανήκει στον Δήμο Κορινθίων δεν έχει αναπτυχθεί στον επιθυμητό βαθμό μέχρι σήμερα.


Με αυτό το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα να γίνουν πολλές επενδύσεις που θα συνδράμουν τόσο στην ανάπτυξη του τόπου όσο και στην εξασφάλιση της εργασιακής απασχόλησης των κατοίκων.


Καταληκτικά, ο Δήμαρχος Κορινθίων υπογράμμισε ότι έχει προηγηθεί προεργασία και έχουν ετοιμαστεί ολοκληρωμένες προτάσεις που μπορούν να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από αυτό το πρόγραμμα.