Αρχική Ν. Ηλείας Τρακτέρ με μαύρες σημαίες στου δρόμους του Πύργου – Μεγαλειώδης κινητοποίηση από...

Τρακτέρ με μαύρες σημαίες στου δρόμους του Πύργου – Μεγαλειώδης κινητοποίηση από τους αγροκτηνοτρόφους της Ηλείας (Βίντεο)

Μεγαλειώδη κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες το πρωί σε κεντρικούς δρόμους του Πύργου οιαγροτοκτηνοτρόφοι της Ηλείας, θέλοντας να δείξουν και στον υπόλοιπο κόσμο την έκδηλη αντίθεσή τους προς τα κυβερνητικά τερτίπια που έχουν οδηγήσει όλα αυτά τα χρόνια τον πρωτογενή τομέα στην εξαθλίωση με δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους και φοροληστεία.

Το ξεκίνημα έγινε στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, όπου συγκεντρώθηκαν όλοι οι αγρότες προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που τους ταλανίζουν και να αποφασίσουν σε ποιο φορέα θα έκαναν πορεία και διαμαρτυρία, ενώ έκανε γνωστό ότι την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου θα δώσει το παρόν στην συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων και αντιπροσωπεία από την Ηλεία. Στη συνέχεια ακολούθησε σύντομη παρέμβαση από τον πρόεδρο των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Παναγιώτη Γιάνναρο και την πρόεδρος της Ομάδας Πύργου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Σία Ξενοστάθη, που τάχθηκαν στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων και θα συμμετέχουν και αυτοί στους αγώνες για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ!

Τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα που συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο καθημερινά την επιβίωση όσων ασχολούνται με αυτόν αλλά και των οικογενειών τους, καθώς και η επιθυμία τους να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με το επάγγελμα που από μικρή ηλικία έχουν γνωρίσει, αποτέλεσε την αφορμή για να δώσουν συνέχεια στην κινητοποίησή τους με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης έως και την είσοδο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Εκεί, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους με τη ρίψη σανού, γάλακτος, ελαιολάδου, κλαδιών ελιάς και σακιών με σταφίδα στην είσοδο της υπηρεσίας, ενώ ο αγροτοκτηνοτρόφος Πάνος Νικολούτσος πέρασε μια θηλιά στο λαιμό του, δείχνοντας έτσι με τον πιο παραστατικό τρόπο όσα έχουν προκαλέσει στους αγροτοκτηνοτρόφους τα βάναυσα μέτρα που η κυβέρνηση έχει θεσπίσει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή την πρωτότυπη κίνηση διαμαρτυρίας τους, ακολούθησε η επίσκεψη αντιπροσωπείας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, χωρίς ωστόσο να τον συναντήσουν μιας και απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους.

Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος κατέθεσε στη γραμματεία το ψήφισμα των αγροτοκτηνοτρόφων, στο οποίο αναφέρονται οι διεκδικήσεις τους. Τέλος, επέστρεψαν και πάλι στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, όπου συζητήθηκαν οι βάρδιες καθενός, αφού θα συνεχίσουν να παραμένουν στο ειδικό κατάλυμα που έχουν κατασκευάσει και το επόμενο διάστημα.

Πηγή: patrisnews.com