Αρχική Eπικαιρότητα Συμβούλιο της Επικρατείας: Θετική η εισήγηση για τα Δώρα των δημοσίων υπαλλήλων!

Συμβούλιο της Επικρατείας: Θετική η εισήγηση για τα Δώρα των δημοσίων υπαλλήλων!

Υπέρ της χορήγησης των Δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους τάχθηκε σήμερα η Εισηγήτρια κ. Φιλοπούλου στο ΣτΕ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους!

Συγκεκριμένα, γράφει: “Εκδικάστηκαν σήμερα οι δέκα (10) αναιρέσεις του Ελληνικού Δημοσίου κατά των δικαστικών υπαλλήλων που είχαν δικαιωθεί με τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤ” τμήμα).

Κατά τη συζήτηση των υποθέσεων αυτών, η Εισηγήτρια κυρία Φιλοπούλου ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου υποστήριξε την άποψη και εισηγήθηκε ότι είναι αντισυνταγματικοί οι νόμοι που κατήργησαν τα Δώρα των δημοσίων υπαλλήλων (Δώρο Πάσχα, Δώρο Χριστουγέννων, επίδομα αδείας) και γι’αυτό πρέπει να τους καταβληθούν αναδρομικά και να τους καταβάλλονται εφεξής (“ex nunc”).”

ΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Προς το παρόν, δεν είναι απολύτως σαφές πότε θα εκδοθεί η τελική απόφαση.

“Η απόφαση της Ολομέλειας αναμένεται σε λίγες εβδομάδες“, σύμφωνα με την Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους.

Από την πλευρά της, η ιστοσελίδα www.aftodioikisi.gr, γράφει: “αναφορικά με το χρόνο έκδοσης της απόφασης, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι δικηγόροι της ΑΔΕΔΥ, με βάση την πρακτική του ΣτΕ, τονίζουν ότι μπορεί να κυμανθεί από 2 έως και 6 μήνες. Ωστόσο, καθώς θεωρούν ότι ο πιθανότερος χρόνος έκδοσης της απόφασης είναι από το Μάρτιο έως το Μάιο, έχουν ήδη ζητήσει από τους δημοσίους υπαλλήλους να καταθέσουν αγωγές για τα αναδρομικά έως το πολύ στα τέλη Μαρτίου. Ήδη το Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησε από τους δικηγόρους των δύο πλευρών να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 8 Φεβρουαρίου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.”

Πηγή: kalimera-arkadia.gr