Αρχική Ν. Αρκαδίας Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν χωριά Μεσσηνίας και Αρκαδίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν χωριά Μεσσηνίας και Αρκαδίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη χωριά της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας λόγω των πρόσφατων μεγάλης κλίμακας κατολισθήσεων και καθιζήσεων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν στη Μεσσηνία τα χωριά Αλαγονία, Αρτεμισία, Λαδά, Πηγές, Καρβέλι και στην Αρκαδία Άγιος Πέτρος, Καστρί, Βούρβουρα και Φαλαισία. Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου γίνεται κριτική και στην στάση του Δήμου Καλαμάτας αναφέροντας: “Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, η κήρυξή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έγινε μετά από πρωτοβουλία και αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, καθώς η δημοτική αρχή ουδέποτε απέστειλε σχετικό αίτημα ως όφειλε”.

Πάντως νωρίτερα σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έκανε γνωστό, ότι εντός της ημέρας θα υποβληθεί αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρου του Δήμου Καλαμάτας, κατόπιν σύσκεψης με προέδρους τοπικών κοινοτήτων.

Πηγή: eleftheriaonline.gr