Αρχική Eπικαιρότητα Υπόθεση Λαγούδη: Άκουσα τη μαμά να λέει: “αλήτη, με κορόιδευες”

Υπόθεση Λαγούδη: Άκουσα τη μαμά να λέει: “αλήτη, με κορόιδευες”

«Δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος ήταν  στο τηλέφωνο και έκανε την μητέρα μου να κλαίει», είπε η ανήλικη κόρη της Ειρήνης Λαγούδη στην ανακρίτρια

Έναν χρόνο μετά τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη, η ανακρίτρια κάλεσε την μικρή κόρη και τον αδερφό της άτυχης γυναίκας για να καταθέσουν για ακόμη μια φορά όσα γνωρίζουν σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του αγαπημένου τους προσώπου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα λόγια της ανήλικης κόρης που χθες πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας για να καταθέσει για το θάνατο της μητέρας της, συγκλονίζουν.

Πρώτος πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας ο αδερφός της Ειρήνης Λαγούδη και στη συνέχεια έδωσε κατάθεση η ανήλικη κόρη της που ήταν και το τελευταίο πρόσωπο από την οικογένεια με το οποίο είχε μιλήσει η Ειρήνη Λαγούδη, λίγο πριν εξαφανιστεί και βρεθεί αργότερα νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της.

«Κάποιες φορές άκουγα την μητέρα μου να διαπληκτίζεται στο τηλέφωνο με έναν άντρα και του έλεγε, κλαίγοντας: Αλήτη, με κορόϊδευες τρία χρόνια. Εγώ σου έδωσα τα λεφτά για να σε διευκολύνω για λίγο, όπως μου είχες πει, κι εσύ δεν μου τα επιστρέφεις. Είναι για ιερό σκοπό, είναι για τις σπουδές του παιδιού μου», του έλεγε η μητέρα μου, αλλά εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος. «Ακουγόταν μια άγνωστη αντρική φωνή μέσα από το τηλέφωνο όπου έκανε την μητέρα μου να κλαίει», είπε η ανήλικη κόρη της Ειρήνης στην ανακρίτρια.

oikogen_lagoudi_arthro

Και οι δύο αναφέρθηκαν στον χαρακτήρα της άτυχης γυναίκας. Μάλιστα, ρωτήθηκαν από την ανακρίτρια αν η Ειρήνη αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας, αν ήταν θλιμμένη τον τελευταίο καιρό πριν βρεθεί νεκρή. Η κόρη της Ειρήνης, όπως και ο αδερφός της,  απάντησαν αρνητικά. Υποστήριξαν ότι είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενη γιατί εκείνες τις ημέρες έκανε διάφορες ετοιμασίες για τη γιορτή του γιου της και η μεγάλη κόρη θα ξεκινούσε το μεταπτυχιακό της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη, Βασίλης Ταουξής μιλώντας στο protothema ανέφερε:

«Αυτός θα είναι ο τελευταίος κύκλος καταθέσεων από την πλευρά της πολιτικής αγωγής. Τις επόμενες ημέρες μπαίνει το ”νερό στο αυλάκι” και πολύ σύντομα αναμένεται να αποσταλεί κλήση προς απολογία κατηγορουμένου για όλες τις πράξεις για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του συγκεκριμένου προσώπου που έχει μπει στο κάδρο της εισαγγελικής και ανακριτικής έρευνας. Έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία, για εμπρησμό, για συμμορία και ηθική αυτουργία σε όλα αυτά.Περιμένουμε να δούμε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί και ποιοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί. Η υπόθεση βρίσκεται στην ανακρίτρια και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος που σημαίνει ότι αυτοί που θα κληθούν τις επόμενες ημέρες για να απολογηθούν θα κληθούν με την ιδιότητα του κατηγορουμένου. Δεν μπορούν να κληθούν ως ύποπτοι και να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις στην ανακρίτρια», επισήμανε o δικηγόρος της οικογένειας.

Πηγή: europost.gr