Αρχική Ν. Αρκαδίας Σε έκτακτη ανάγκη το χωριό Πετρίνα του Δήμου Μεγαλόπολης

Σε έκτακτη ανάγκη το χωριό Πετρίνα του Δήμου Μεγαλόπολης

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Ταφύλη, προβλπεέπται η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Κοινότητας Πετρίνας της Δημοτικής Ενότητας Φαλαισίας του Δήμου Μεγαλόπολης, της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση κατολισθητικών φαινομένων στις 19-01-2019 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 19 Ιουλίου 2019.

Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. 

Να θυμίσουμε ότι υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε δημοτική οδό στη θέση «Σπάρτα» στον Οικισμό Σπανέικα της Τ.Κ. Πετρίνας λόγω αποκοπής τμήματος της οδού από μεγάλη κατολίσθηση μετά τις πολλές και έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με την ιδιομορφία του εδάφους.

Οι οικισμός εξυπηρετείται από την μοναδική εναλλακτική πρόσβαση δημοτικής οδού η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του οικισμού και καταλήγει στην Τ.Κ. Πετρίνα.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr