Αρχική Ν. Αχαΐας Το 2023 το φυσικό αέριο στην Πάτρα – 90 χλμ. δικτύου θα...

Το 2023 το φυσικό αέριο στην Πάτρα – 90 χλμ. δικτύου θα αναπτυχθούν στην πόλη (Ηχητικό)

Προχωρά το θέμα της ανάπτυξης δικτύων φυσικού αερίου χαμηλής και μεσαίας πίεσης σε Αχαϊα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το 2023 θα είναι έτοιμο το πρώτο δίκτυο φυσικού σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο.

Οπως τόνισε μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτ. Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής, στην Πάτρα προβλέπεται η ανάπτυξη 90 χιλιομέτρων δικτύου, 54 χλμ. στο Αγρίνιο και 13 στον Πύργο. Οι πρώτοι που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου στην Πάτρα θα ανέρχονται σε 3.000.

Μεγάλη αναμένεται να είναι η εξοικονόμηση που θα έχουν οι καταναλωτές που θα συνδεθούν με το δίκτυο, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται μείωση 20% στα έξοδα των νοικοκυριών, ενώ πολύ μεγαλύτερο προβλέπεται το ποσό εξοικονόμησης για επαγγελματική και βιομηχανική χρήση.

Μεθαύριο Πέμπτη θα τεθεί στο τραπέζι η πρώτη αποτύπωση των σημείων που θα γίνουν οι δεξαμενές LNG στη Δυτική Ελλάδα, για τις οποίες, όπως τόνισε ο κ. Αϊβαλής, έχουν ληφθεί υπ’ όψιν όλες οι προδιαγραφές ασφάλειας.

Στην σύσκεψη φορέων την Πέμπτη, που έχει συγκαλέσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, θα παρευρίσκεται και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκης.

Ακούστε όσα είπε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Αϊβάλης:

Πηγή: patrastimes.gr