Αρχική Ν. Κορινθίας Σύμφωνο συνεργασίας των Δήμων Καβάλας και Κορίνθου: «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου»

Σύμφωνο συνεργασίας των Δήμων Καβάλας και Κορίνθου: «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου»

Σήμερα Τετάρτη 30.01.2019 στο Athens Plaza (Πλατεία Συντάγματος) και ώρα 10.00 θα υπογραφεί το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Κορίνθου και Καβάλας με στόχο την Προώθηση Προσκυνηματικού Τουρισμού «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» .

Μια από τις πιο σημαντικές διαδρομές θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα είναι τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου». Ο Απ. Παύλος, παρότι δεν ανήκε στον στενό κύκλο των 12 μαθητών του Χριστού, αποτελεί μια σημαντική μορφή για τη Χριστιανική Θρησκεία. Διέδωσε όσο κανείς άλλος το Χριστιανισμό και για το λόγο αυτό ονομάστηκε ισαπόστολος και «Απόστολος των Εθνών». 

Το ταξίδι του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα είναι μια διαδρομή που συγκινεί σήμερα όχι μόνο τον ευσεβή πιστό, αλλά και όποιον αγαπά την ιστορία. Τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» περνούν από όλα τα μέρη που δίδαξε ο Απόστολος και αποτελούν έναν ιδανικό συνδυασμό προσκυνήματος και περιήγησης σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας.

Οι δύο σημαντικότεροι σταθμοί σε αυτή την πορεία του Απ. Παύλου στον ελλαδικό χώρο είναι η Καβάλα και η ευρύτερη περιοχή (Φίλιπποι), που αποτελεί τον πρώτο κύριο σταθμό στο έργο διάδοσης του Χριστιανισμού και η Κόρινθος ως ο τελευταίος σημαντικός σταθμός του.

Με το πέρας της υπογραφής, οι δύο Δήμαρχοι θα μεταβούν στο Προεδρικό (12.00) όπου και θα επισημοποιήσουν το σύμφωνο τους παραδίδοντας το στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.